Det marinerades lax och oljades sparris. Det hackades och skivades. Det ugnsbakades och rostades. Det rördes samman dressing och sköljdes salladssorter. Det plockades timjankvistar och det saltades.
Den färdiga lunchen såg ut så här och bestod alltså av citron- och timjanmarinerad ugnsbakad lax med rostad sparris och sallad. Vitt vin och vatten till. Prat och skratt som extrakrydda.
Och efter maten ett säkert kort: Kladdkaka med marshmallows. Och vispgrädde därtill, mmm... Kladdkakan åt vi på min barndoms frukttallrikar som användes vid "fina" middagar. Jag brukade alltid välja tallriken med den rosa kanten...
God middag på er falukorvätare!
Skogseva
Hmm......nä här blir det fläskpannkaka !!
SvaraRaderaInger: En av mina favoriträtter, men det ska vara många ägg, nästan som en äggakaka.
SvaraRaderaOch jag brukar/brukade välja den blåa. Kram från storasyster som just ätit smörgås med stekta kantareller på.
SvaraRaderaStorasyster: Jag måste nog köpa kantareller för att få en sådan smörgås, i skogen finns de i alla fall inte!
SvaraRaderaKram på dig
hello... missade nästan det visäntliga! Åhh... snälla, ta en bild på den rosa tallriken. Jag älskade att äta farmors blåbärspaj på den när jag var liten, har du dom djupa tallrikarna också?
SvaraRaderaDet är mat i min smak synd att man inte var med.
SvaraRaderaHa en skön helg
Annika