fredag 12 juni 2009

VäderGud

Hördu Gud, nu måste vi verkligen tala ett allvarsord igen.


Tycker du att din handling i dag var en vänlig sådan? En avslutningsdag! Tyckte du att det var snällt att vräka regn över de små flickornas nylockade hår och blommiga sommarklänningar. Var det inte ganska elakt av dig att blåsa bort småpojkarnas omsorgsfullt formade tuppkammar och blöta ner deras välstrukna bomullsbyxor. En avslutningsdag!



Gladde det dig att paraplyer vräktes ut och in och inte gjorde någon nytta i det horisontella regnet. Kände du dig tillfreds när blommorna i krukorna utanför kyrkporten blåste sönder.



Varför gjorde du så här? Så här ska väl inte en skolavslutningsdag se ut! Du gjorde det sannerligen inte lätt för rektor att måla upp ett soligt sommarlov med glass och bad. Men du satt kanske bakom en pelare och skrattade åt det hela. Kände dig maktfullkomlig: "Se här, detta kan jag också - förstöra med regn och blåst!" Hördu Gud, så där gör man väl inte. En avslutningsdag!

God middag önskar


Skogseva

2 kommentarer:

  1. Han satt nog bakom flera pelare och skrattade gått åt sitt upptåg och tyckte det var roligt att 6-åringarna som för första gången skulle gå i kortege från kyrkan till skolan med polisen i spetsen, fick detta inställt. Fy Gud!
    Kram från storasyster som försöker hålla ordning på fyra småbarn i helgen, men hitintills har dom uppfört sig som små änglar.

    SvaraRadera
  2. Håller fullständigt med dig om dagens väder.
    Var på en studentfest och det var INTE kul.
    Tvillingarna som tog studenten fick börja med att byta till torra kläder när de kom hem.
    Men nu lyser solen igen och skönt är det.
    Kram
    Eva

    SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!