torsdag 4 juni 2009

Minirapport


Våra enda övervintrade och klena "Iceberg" har flyttats till nytt ställe för att ge plats åt, förhoppningsvis, starkare material. Om de ganska små och eländiga "Iceberg" får för sig att trivas bättre där jag nu har placerat dem, kan de faktiskt bli det blickfång jag tänkt mig. De är nämligen placerade så att deras vithet ska lysa lite trolskt i fjärran när man står vid diskbänken och skalar potatis!

Så här ser det ut från det ena hållet...



..och så här från det andra hållet.



Klematisen "Mrs Bateman" håller på att slå ut.
Eftersom vi (jag) slarvat och inte klippt ner henne,
sitter blommor och knoppar så högt att det var svårt
att få en bild. Jag fick stå på tå och såg inte riktigt vad
jag fotograferade - det blev sisådär.


I dag ska maken grilla något åt oss. Till det grillade blir det "Rosendalspotatis" = kokt nypotatis som delas i bitar och vänds ner i en tjock dressing av: en kruka basilika, dito persilja, en hög riven parmesan, lite citronskal, en aning citronsaft, mycket olivolja, salt och peppar och så mycket pressad eller hackad vitlök man tål. Vi tar aldrig mindre än fem stora klyftor... Allt hackas samman innan oljan tillsätts. Jag kan lova att det är gott!


God middag önskar


Skogseva


1 kommentar:

  1. Här kommer snart den första klematisblomman att slå ut.
    Middagen blev god och alla de små barnbarnen åt med god aptit och så slukade dom tårta efteråt.
    Kram från storasyster

    SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!