fredag 24 juli 2009

Nyanser av blått

Jag kan inte låta bli att dela med mig ytterligare av mina förtjusande klockrankor. Det har varit ett litet färgmirakel att följa skiftningen från vit till rosagrön sedan lavendelblå och nu idag är "storasyster Cobea" djup lilablå.



Systrarna "Cobea". Jag lovar att inte plåga er med fler
klockranksbilder.


Basunliljan som jag köpte i våras, och som blommade så villigt med många "basuner", satte raskt nya knoppar och är på gång igen med nya blommor. Nu har liljan, som i förra blomningen var trettio cm hög, vuxit till sig och är en halv meter. Frisk, fin och lättskött sort. Undrar just hur den ska övervintras...



Basunliljan samsas på det hembyggda blombordet
med femtungan - som blommar och blommar och
blommar...

Tomater ska vi inte ha nästa år! Två plantor är för lite för att vi ska vara självförsörjande och det är vad som får plats i växthuset om vi ska den mängd med blommor där som jag vill ha. Det är mer arbete med tomaterna än vad de ger tillbaka, och frilandsvarianterna vill sig icke hos oss. Nästa år satsar vi på slanggurka och köper våra tomater...



Goda och trevliga men inte goda eller trevliga.

Dagen har varit lite besvärlig med en make som drabbats av ryggskott. Får se hur det blir med den planerade utflykten till bland annat Piratenmuséet http://www.piratensallskapet.se/museet.htm och lunch på Brummers krog http://www.brummerskrog.se/ i morgon.


God eftermiddag önskar


Skogseva

4 kommentarer:

  1. Ja, jag säger då det.............bara en massa fina blommor och en massa god mat.
    Väl unnat er.
    Ha det gott.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Eva: Och mellan blommor och blader en del ryggskott och en halvt avskuren tumme...
    Kram

    SvaraRadera
  3. Är bilarna kuranta? Stackars svåger! Försökte ringa dig, syster, för att gratulera idag, men fick inget svar och sedan har vi varit på 9-årskalas hela dagen. Vackra blommor, naturligtvis, men kan fortfarande inte förlåta rankan som inte kunde kosta på sig en blomma när jag var hos er. Kram från storasyster.

    SvaraRadera
  4. Storasyster: Vi har varit utomhus mesta delen av dagen - trots skott. Hoppas vi kan ringa i morgon kväll.
    Kram på dig.

    SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!