söndag 12 juli 2009

Körsbär och kladdkaka

Vilket körsbärsår det är! Vårt stora fågelbärsträd fullkomligt dignar av bär i färger från rödaste rött till nästan svart, och koltrastarna hoppar runt på grenarna och kalasar. I år är det så gott om bär att det till och med har blivit över åt oss. De största bären sitter som vanligt precis utom räckhåll, men det som finns på de lägre grenarna är fullt tillräckligt för att vi ska kunna fylla magarna om vi vill. Och det vill vi.



Det är en härlig känsla att plocka av de egna bären. Träden
satte vi för nio år sedan och de har burit frukt varje år,
dock aldrig så mycket som i år.

Ätmogna!

I skuggan under björkarna blommar astilben för fullt. Den koreanska har nästan blommat över och nu är det den större "Arendsii" som lyser upp skuggan med sina vita plymer. Astilbe är en riktig nybörjarväxt som man inte kan misslyckas med om man bara har fuktighetshållande jord någonstans i trädgården. I fjol lyckades jag nästan döda mina, då jag glömde vattna dem under en torrperiod. Just där jag planterat dem är jorden inte särskilt fuktighetshållande..



"Astilbe Arendsii"

Nu har eftermiddagen förflutit med kaffe/saftgäster vid långbord under kastanjen. Hälften av gästerna fick sitta i skuggan - tack kära kastanj. En lite mindre gäst höll sig helst i poolen och minsta gästen tyckte att det var skönast att sova i skuggan av bersån. Vi åt nästan upp den supergoda kladdkakan vi bakade i går kväll, även denna gång utan marshmallows- nästa gång måste vi komma ihåg att köpa...

God middag önskar


Skogseva

5 kommentarer:

  1. Man blir nästan "förtröden" .......

    SvaraRadera
  2. Inger: Jomenvisst, det är en liten bit lycka att stå under egna trädet och äta så mycket man orkar.
    Kram på dig

    SvaraRadera
  3. Jaha det hade ju passat bra till min "Romtopf".
    Hur ska jag kunna vänta till jul att stoppa i mig detta goda.
    Ha det gott i soffan med kladdkakan.
    Kram

    SvaraRadera
  4. Jag vet inte vilket som låter godast - körsbär eller kladdkaka. Jag tror jag säger ja tack till bådadera. Kram från storasyster

    SvaraRadera
  5. Eva: Romtopf har jag bara ätit, aldrig gjort själv. Ska kanske börja med körsbären.


    Storasyster: Efter att ha ätit en alldeles för stor bit kaka önskar jag att jag ätit bär i stället..

    Kram båda 2

    SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!