söndag 15 augusti 2010

Kördag


Lördag - dags för en kördag utanför Helsingborg. Två körer som under två dagar var sammanslagna till en. Jag kan lova att det blir storståtligt ljud när åttio personer sjunger! Då försvinner de röster som har passerat "bästföre"-datum. Döljs på ett tacknämligt sätt av röster som fortfarande kan pricka rätt på höjden och som ännu har har fräschör kvar. Det är jag tacksam över...



En inspirerande sal att bara vistas i och extra härlig att sjunga i.



På fondväggen finns ett stort konstverk, varför noterade jag inte vem som gjort det?



Sköna stolar - ett måste för många timmars sittande.



Det finns en oskriven konferensregel som säger att när man är konferens-/kördagsdeltagar måste man äta varannan timma! Är du inte hungrig ännu? Spelar ingen roll - äta ska du! Fisklunch, bullkaffe, köttmiddag. Jag blev mätt...


Eftermiddag och musikteori. Nyttiga taktövningar.



Och detta är vår genomtrevliga körledare Joachim Saxenborn!



Alltid glad. Alltid positiv, även i sin kritik. Alltid entusiastisk. Mycket kunnig. Duktig pedagog.
En perfekt körledare!



Vädret gjorde att Danmark bara skymtades som en grå nyans mellan det något mörkare vattnet och den något ljusare himlen. Men vackert var det.



Så var det dags för kvällens middag.


Och jag blev om möjligt ännu mättare...

Och vi som valde att köra hem efter en dag hade nästan kunnat göra det i en ubåt. På motorvägen!


God dag önskar

Skogseva

(Jag brukar ju aldrig lägga ut foton på personer, så dagens blogg är ett undatag. Det är svårt att illustrera kördagen utan att ha denne karismatiske man med på bild. Joachim är naturligtvis tillfrågad.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!