söndag 1 november 2009

Staketstart

I dag stod jag inte ut längre med att titta på alla fula nedfallna löv. Det finns snygga löv och det finns fula löv. De fula löven, asklöven, massakrerade maken med gräsklipparen till ett mumsigt mos som gräsmattan kan ha gläje av. De vackra löven, som var lite för många, krattade jag samman och bar bort. Korg efter korg med guldgula lönnlöv och lindlöv. En glädje med en sådan gyllene börda. Nu gäller bara att de håller sig på plats och inte återvänder hit. Löv är nämligen listiga varelser... Om man inte bär bort dem långt, långt - en kilometer eller två - följer de med hem igen. Rasslar och prasslar runt fötterna och springer med en som om de vore en hund. Lägger sig på uppfarten igen och tittar nöjt på en. Duktiga löv!



Staket/plankprojektet är igång, härligt! Sex plintar är på plats efter en dags arbete. Inte illa med tanke på markens beskaffenhet. Jag är glad att det kom en stark snickare - jag slapp att gräva!



Detta är den imponerande hög med stenar som grävdes upp i de två sista groparna. Marken här är full av tegelstenar, rester efter någon gammal byggnad? Säkert, men de finns precis överallt, oberoende av var man gräver. Varför? Och varför har man bara lämnat dem i marken och inte funderat över att det kanske skulle försvåra för framtida grävningsarbete. Det kan inte vara så rasande länge sedan de hamnade i jorden, de är inte antika precis.



Justeringsarbete både i höjd- och sidled kommer att krävas. Dessutom har jag redan bestämt att planket måste förlängas, alltså krävs det ytterligare en plint. Den får jag nog både inskaffa och själv gräva ner är jag rädd för.

I dag ska maken steka storkyckling som vi ska bjuda svåger och svägerska på. Riktig söndagmiddag med inlagd gurka, gelé och gräddsås. Och äpplekaka med vaniljsås. Tur att jag tränar så mycket som jag gör...


God middag på er som planerar att äta falukorv!


Skogseva

4 kommentarer:

  1. Ha ha ha det blev ingen falukorv. Vet inte riktigt om jag vågar skriva vad jag slängde ihop efter kör sjungandet.
    Det blev fiskbullar och hemlagad potatismos.
    Oj vad det var gott.
    Men ingen söndags bjudmat.
    Blir säkert fin fint med staketet.
    Kramar
    Eva

    SvaraRadera
  2. Här blev inte heller falukorv! Du vet väl att löven ska ligga kvar och bli ny jord! Kram från storasyster

    SvaraRadera
  3. Eva: Fiskbullar? Var det inte sådant man gav barnen när de var små? Fiskbullar i hummersås tror jag var någon slags nödmat när man inte kunde hitta på något annat åt en hungrig unge...
    Kram på dig.

    Storasyster: Jo, jag vet. Det blir det också, vi hjälpte bara till att småsmula löven.
    Kram från lillasyster.

    SvaraRadera
  4. Hej apropå all sten & tegelstenen det kanske är några lass fylle som man kört ut. Så gör de på skogssvägar & liknande här omkring där jag bor. Vet ju inte om det är nära väg där de ligger men de var en tanke jag fick. Hälsning från Anniqua

    SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!