fredag 5 mars 2010

Vårtecken ??

Hur gärna jag än vill går det inte att hitta några tydliga vårtecken i trädgården. Allt är hårt knutet och förseglat. Nya minusgrader är ovänligt mot det som ska spira.

Jag letade och letade efter något som skulle kunna kallas för tecken...





Kaukasiska vingnöten har stått så här med sina mumifierade blad sedan senhösten. Kan en kommande vår väcka liv i en mumie?





Kastanjen har möjligtvis fått en något varmare färg på sina knoppar, men i knoppen döljs bara embryon till blad. Trots att trädet har bott hos oss under åtta år har hon hittills inte blommat. Vi tror inte att hon någonsin kommer att göra det heller. Och om hon skulle överraska oss med en endaste blomställning ska jag ikläda mig en tunn gyllene slöja och dansa runt hennes stam medan jag jublar och sjunger lovsånger till hennes ära.





Stora gräset som bor tillsammans med elefantgräset och vars namn jag tappat, har sina vackra fröställningar kvar. Silverskimrande i motljuset. Men fröställningarna är gamla. Inget nytt. Inget fräscht. Lever på gamla meriter och väntar med sina nya grässpiror under frusna marken.

Dåligt med vårtecken hos oss på åsen.

Men solen värmde och vinden lyste med sin frånvaro när vi gick vår inspektionsrunda i trädgården. Ljuset är fantastiskt utanför fönstret halv sex om aftonen.

Och i källaren har de övervintrande margueriterna börjat blomma...


God fredagkväll önskar

Skogseva

5 kommentarer:

  1. Jag blir alltid så glad när jag kommer in på din blogg. Idag fick jag mig ett gott skratt när jag kom till kastanjen. Tack för att du delar med dig. Du, jag har något på min blog till dig. Hoppas du får en fin fin helg/Gela

    SvaraRadera
  2. Gela: Tack för dina värmande ord, sköna att höra och ta till sig i rådande kyla.
    Jag tackar och bockar för "priset" som du delat med dig av - jag känner mig hedrad!
    En skön och solig helg önskar dig
    Eva

    SvaraRadera
  3. Snälla, snälla, bara en endaste liten blomma och då vill jag gärna se slöjdansen! Kram från storasyster

    SvaraRadera
  4. Storasyster: Jag ska se till att ha guldschifon hemma om slöjdansen blir aktuell.
    Kram från lillasyster

    SvaraRadera
  5. Howdy very coοl website!! Guy .. Excellеnt
    .. Amаzing .. I wіll booκmark your site аnd take the feeds аlso?

    I'm happy to search out numerous helpful info here in the post, we want develop more strategies in this regard, thanks for sharing. . . . . .

    my weblog brailleskaters.com

    SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!