lördag 3 oktober 2009

Orkidéer och chokladkakor

Dynorna till pojkbarnbarnens rum levererades och lades på plats. Den ena i det röd/blå rummet, den andra i det gröna. Pojkarna blev nöjda och det är huvudsaken för en mormor.
På ett nymålat gammalt skåp står en av husets orkidéer och mår bra.



Inte vet jag vad den heter, men den är fin.



Väldigt fin.

Jag vet inte varför jag själv inte vill ha ordidéer. Är för att de är lite "för mycket"? Är det för att de är lite för perfekta? Kräver de inte en omgivning som är lika perfekt som de själv är? Kräver de inte nymålade väggar, fräscha gardiner och dammfria mattor? Är det därför jag inte tycker att de passar in här. I det gamla huset. Visst är väggarna skapligt nymålade. Visst är gardinerna någorlunda nytvättade. Och mattorna - jo, de är relativt nya. Men ändå. De passar liksom inte här på landet hos oss.



Hos yngsta dottern blommar orkidéerna för fullt,
denna med tre stänglar. Onödigt pampigt?



Jag tycker att orkidéerna är snyggast på den invecklade
"insidan".

Dottern skar till och gräddade chokladkakor av en degrulle som hon hade liggande i frysen. Det blev stora choklad"chips" som var fantastiskt goda. Tre styck slank ner i mitt inre. Efter det behövdes ingen lunch! Undrar om man kan tjata sig till receptet, som kommer från Skivarps Gästgivaregård http://www.skivarp.com/.



Dottern påpekade att så här brukar hon aldrig
servera sina kakor. OK bilden är arrangerad!


God middag önskar


Skogseva


(I morgon är det bloggfritt!)

4 kommentarer:

  1. Jag har varken välstädat eller nymålat eller nytvättade gardiner, men tycker att mina orkideer gör sig utmärkt bra här. Kram från storasyster

    SvaraRadera
  2. Storasyster: Säkerligen. Och här gör sig det ickeblommande gröna.
    Kram

    SvaraRadera
  3. I bloggvärlden är många bilder arrangerade, inte riktig min grej, jag fota mest som det ser ut i verkliga livet hos mig. Inga onödiga krussiduller, hehe.
    Kakorna ser verkligen lockande ut.
    Orkideerna har jag aldrig vågat mig på, föredrar mest växter utan "diva-status" ;O)
    Men erkänner att dem är fantastisk vackra.
    ha en fin söndag, även i stormen,
    Petra

    SvaraRadera
  4. Här hos mig passar bara orkideér.....
    Tur är väl det.
    Kram
    Eva

    SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!