torsdag 15 oktober 2009

Pensionärsbio

Vi avvaktar lite med min enkät eftersom det fortfarande är personer som svarar på mina frågor.
I går var svägerskan och jag och såg "Julie & Julia" på tidig eftermiddag. Det var vi och ca femtio pensionärer till! Som ett "fritids" för äldre. Jag hade godispåse så jag avvek nog lite från de övriga.

Det sprangs ganska mycket under föreställningen, toalettbesök kan jag tänka mig. Gamla människor har svårt att hålla sig. Precis som barn. Jag vet inte om jag vill gå på fler "pensionärsföreställningar". Det pratades ganska mycket också. Pensionärer hör dåligt. Därför måste man skrika. Och det gjorde dom till varandra. Pensionärerna. Pensionärer är dessutom dåliga på att komma ihåg. Speciellt dåliga på att komma ihåg att stänga av sina mobiltelefoner.

Eftersom pensionärer inte ser så bra tar det tid att få upp mobiltelefonen som ringer. När pensionären har hittat den ringande telefonen längst ner i väskan bland tandpetare, glasögonfodral, pappersnäsdukar och nyckelknippor, tar det en stund innan hon hittar knappen med den gröna luren och kan ropa "Hallå". I detta fall, i går alltså, hade den uppringande tröttnat och lagt på och då, äntligen, förstod den uppringda pensionären att hon kanske borde trycka på avstängningsknappen! Lugnet återvände till biosalongen. Tills nästa pensionär blev kissnödig...

Vi som klarade av att hålla oss filmen genom kunde konstatera att den var bra. Väldigt bra. Att Meryl Streep var fantastisk som Julia Child. Helt klart en Oscarkandidat.

Men... OM man inte är intresserad av mat och matlagning kanske man ska välja att se något annat. Filmen rör sig i och kring grytor och råvaror. Det är många fingrar som doppas i såser och smeter och sedan slickas av. Det är många inköpsrundor till grönsakstorg och köttdiskar. Härligt för oss matälskare, kanske mindre roligt för en asket eller någon som håller sträng diet! Och kanske, kanske är det en film som passar kvinnor bättre än män. På pensionärsföreställningen fanns det en (1) man bland publiken...

I dag har Google lånat ut bilderna till mig.


God middag önskar


Skogseva

4 kommentarer:

 1. Gomiddag Eva!
  Idag log jag inte. Jag gapskratttade! Fick luta mig bakåt för att släppa ut det. Hunden la sin nos i mitt knä och undrade nog om jag inte mådde bra. Fullständigt underbart iakttaget och formulerat!
  Eva (fd Täckargårdseva...)

  SvaraRadera
 2. Prästgårds-/Täckargårdseva: Ja ibland är verkligheten skrattretande. Det som inte är så skrattretande är att jag faktiskt själv hör till pensionärerna och alldeles strax kommer att uppträda/uppföra mig som en sådan. Tecken finnes. Klara tydliga sådana. Glömska och så vidare. Ännu så länge kan jag i alla fall klara en hel film utan att gå på toaletten...

  SvaraRadera
 3. Det som är bra med pensionärer och biobesök är att dom inte äter popcorn! Kram från storasyster som hoppas snart kunna se Stieg Larssons andra bok i filmatiserad form. Utan påslagen telefon!

  SvaraRadera
 4. Storasyster: Nä, vi hör nog inte till popcorngenerationen - som väl är. Lukten är obeskrivligt obehaglig. Du, jag har inte hunnit till den första ännu...

  SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!