måndag 12 oktober 2009

Nu måste jag snart

Nu håller trädgården definitivt på att stänga sig för säsongen. Visst finns det knoppar kvar. Och visst finns det blommor kvar. Lite sorgkantade och trötta, men visst...Vissnande höstanemoner.

Jag hinner inte riktigt med i nerpacknings- och stängningstid. Sinnet, själen hinner inte med. Det var ju sommar alldeles nyss. Är det verkligen dags? Måste jag bära undan, måste jag gräva upp? Redan! Jag väljer att blunda.Knoppen på Louise Bugnet har väntat länge på lite värme.

Och det som fortfarande blommar utomhus. Hinner rosorna slå ut eller kommer de att dö i knopp? Frysa ihjäl. Det ska bli kallt i veckan. Kommer jag att hinna. Hinna med vad? Gräva upp och bära ner. Jag har ju inte ens börjat. Jag vill inte... Jag vill inte att det ska vara slut!Säsongens sista hallon.

Jag blundar några dagar till. Låtsar som om det fortfarande är sommar. Äter upp det sista hallonet som jag plockade för en stund sedan och avvaktar. Hoppas att allt överlever den nattfrost som ska komma. Men till helgen - då ska jag gräva upp och bära ner i källaren. Då ska jag ta nya sticklingar och lägga allt gammalt på komposten. Till helgen - då ska jag vara duktig!


God middag önskar


Skogseva

4 kommentarer:

 1. Vad är det du antyder? Är sommaren slut?
  Än har vi inte haft någon nattfrost här, men tydligen har de lovat kallt väder nu i veckan så det får väl bli att byga bubbelplastväxthus i växthuset ;)

  SvaraRadera
 2. Carolina: Jo, luften är mycket kallare nu och det var inte över sju plusgrader i dag. Mitt i veckan ska det bli nattfrost så det vill till att vi pysslar om våra växthusblommor och övrigt som inte klarar av kylan. Sommaren är definitivt slut!

  SvaraRadera
 3. Idag har det synts en kall sol, inatt blir det säkert frost igen och den alldeles säkert sista kvisten med vackra rosor fick dottern igår. Kram från storasyster

  SvaraRadera
 4. Storasyster: Så likt dig, osjälviska människa, att ge bort det sista vackra du har av rosorna i stället för att njuta av det själv!
  Kram från lillasyster

  SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!