tisdag 20 oktober 2009

Tidskris

Ibland räcker tiden inte riktigt till. Var den blir av vet jag inte. Försvinner runt hörnet och tar med sig alla goda föresatser om en dag i flitens och arbetets tecken.


Tiden går dubbelt så snabbt som normalt om man såsar, vilket inte är detsamma som att laga till något gott, utan mer att göra saker och ting i ett långsamt tempo. Att tiden kan gå olika fort vid olika tillfällen är en sanning som vetenskapen vägrar erkänna som varande just en sanning.

Såsat. Det är vad jag har gjort idag. Och naturligtvis, eftersom Luther vägrar att lämna min sida, får jag dåligt samvete och får skynda mig lite extra fram mot eftermiddagen. "Mot kvällen får den late brått" - ack, huru sant är det icke...Nu fram mot seneftermiddagen ska jag fixa trädgård och hänga tvätt, handtvätta mina fina träningskläder och dammsuga. Så vet ni vad... Jag har inte tid att blogga.

Nu fick jag brått!


God middag önskar


Skogseva

3 kommentarer:

 1. Tiden finns egentligen inte och det är verkligen en sanning! Jag fick inte ens på eftermiddagen ett ryck. Kram från storasyster

  SvaraRadera
 2. Mitt recept när tiden inte räcker till:
  Varje dag har 24 timmar (dygn)
  Om dagen inte räcker till = 24 timmar, tar för farao natten till ;O)
  Min gubbes recept: en halvtimme har så många minuter man behöver (inte som Petra´s halvtimmar som bara har 30 minuter)
  Klartext....när jag fråga gubben min: när åker vi? så svarar han om en halv timme.
  Petra är klar om en halvtimme..men icke så gubben, för att han svarar jämnt : vi åker om en halv timme. Tiden är tidslös.
  Trevlig kväll utan stress,
  Petra

  SvaraRadera
 3. Storasyster: I morgon ska jag testa och se om det är som du säger. Med din teori borde vi inte åldras...

  Petra: Det verkas så komplicerat - jag tror att jag skrotar klockorna och tar solen till hjälp i stället. Om den behagar att visa sig.

  SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!