torsdag 1 oktober 2009

Dansk skalle

Vi har importerat ett garanterat karantänbefriat djur från Danmark. Ett djur som varken är bärare av rävbandmask eller annat elände, som vi definitivt inte vill ha in i vår fauna.

Jag har ju tjatat om den här affären, som ligger på Store Kongegade,där jag skulle kunna gå länge, länge även om det är en mycket liten affär. I affären fanns ju våra Kikkerlandfigurer, men där bodde också små djur,bland annat detta. Ett obestämt hjortdjur med en konstig krona. En släkting till kronhjorten tippar jag. Oförarglig och tystlåten, och som sagt befriad från allsköns elände som drabbar skogens vilda djur, får den bo hos oss. Får sitta där för alltid, fastskruvad i vangstycket på trappan till ovanvåningen.Får som sin livsuppgift att bära våra diskhanddukar i sin fina men märkliga krona!

God middag önskar


Skogseva

4 kommentarer:

 1. Jodå...den är ju acceptabel !

  SvaraRadera
 2. Början till en slags samling kanske? Kram från storasyster

  SvaraRadera
 3. Inger: Den tillhör definitivt inte kategorin "räliga djur".

  Storasyster: Nää... Fast den finns förstås i flera färger.

  Kram båda två

  SvaraRadera
 4. Blir kanske en tur till Köpenhamn på måndag om vädret tillåter,får se om jag hittar din affär.Något annat du rekommenderar i närheten av ströget som är endast för lyst?

  SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!