söndag 2 maj 2010

Och plötsligt...

..stod de där i hagen!

Inte såg vi och inte hörde vi. Fåren levererades till hagen och stod där plötsligt och tittade på oss med undrande och bevakande ögon. Fyra styck pälsmonster i blandade färger.



Till vänster en ryabagge som varit lite klen sedan födseln och behövde komma på sommarkollo. Han har redan visat sig vara en snäll liten raring. Bredvid honom en djävulskt vacker gutefårtacka, "Miss Rosebud". Stolt, grann, svart och inte så särskilt snäll i hornen. Miss Rosebud fastnade i ett rosensnår i fjol somras, rev sig svårt och var vädligt illa däran. Ägarna trodde inte att hon skulle överleva, men rosenknoppen består tydligen av mängder av ont krut.



Detta är den timida gutefårmamman till den här lilla...



...gyllenbruna clownen som mest liknar en lama. Hon tittade på oss med ett styck stort och förundrat öga..



..och sedan låg hon och sov i gräset med nosen vänd mot solen. Livsnjutarlamm!



"Miss Rosebud"..


..den vackra.



Och efter några timmar levererades ytterligare två får till hagen! Jag bar det lilla pojklammet, en lätt men vilt bäande börda. Han är född den 15 april, var liten vid födseln och är fortfarande pytteliten. Men så söt, så söt!



Och så svårfotograferad. Duktiga gutefårmamman ser till att hålla sig mellan oss och lilla pojklammet.

Men med knäckebrödsmuta kan man komma nära....


God middag önskar

Skogseva

4 kommentarer:

  1. Yngsta dottern2 maj 2010 kl. 20:01

    Jisses, blev det så många?! Men hagen räckte ju knappt till Selma o två lamm - äter de här så mycket mindre? Eller är de bara inte så kräsna.. Fina är de i alla fall - kommer över o klappar snart! Kram

    SvaraRadera
  2. Yngsta: De här är tydligen inte vana vid så fett bete. Ägaren, som ville låna ut två från början, tyckte att vårt fina bete borde räcka till de här sex ett tag i alla fall! Kom och klappa när ni har tid.
    Kram på dig stumpan

    SvaraRadera
  3. Mysigt !!! Jag vill komma och klappa :) Hoppas dom inte blir så tiggiga som de förra ;p
    Kram

    SvaraRadera
  4. Hanzoogumman: Jo, det är väldigt mysigt med djuren som betar och bräker lite då och då. Nu har vi lärt oss att inte stoppa i dem extramat, de får faktiskt klara sig på vad marken ger!
    Puss o kram på dig

    SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!