lördag 8 maj 2010

Facit



Jag vet hur den nya lilla plantan, som bor i hemliga trädgården, kommer att se ut så småningom.



Ty jag haver facit i min hand.



Eller snarare i en vas.




Några kvistar blommande blodhägg, Prunus padus 'Colorata'.

Jag är glad att den bor hos oss.



God dag säger

Skogseva

4 kommentarer:

  1. Stackars dig!
    Först blir du påprackad en planta, vars blommor ska visa sig vara precis så rosa, som du inte tycker om. Därpå pådyvlas du en i och för sig försynt sippa, men som håller dig vaken om natten och sedan tvingar dig ut i den eländiga skånska våren för att rensa bort allt ditt ogräs (obs. ironi), så att sippan ska trivas.
    Att den oskyldiga sippan kommer från skogen och således nog hade kunnat utstå en del sällskap får mig att tänka på, att om hon ska få sällskap av små avkommor, så får du nog vara lite mindre prudentlig!
    Kram från din slarver till medsyster, som därmed blir rikligt belönad med både det ena och det andra…

    SvaraRadera
  2. Prästgårdskvinna: Jag blir så gärna prackad på och det rosa kommer att bli förträffligt i all hemlighetsfullhet. Det jag däremot har litta (skånska) svårt för är de konstgjorda japanska träden som ser ut att bära pappersblommor i grenverket.
    Försynta sippan är värd all uppmärksamhet hon kan få och, jag håller med, det är ett dilemma det här med rent, orent runt hennes fötter. Jag får skaffa mig en lupp så att jag på tidigt stadium kan avgöra omhuruvida krafset runt henne är egen avkomma eller sådant grönt som hör hemma i avfallsgropen i skogen. Jag vill ju också bli belönad...
    Kram från en megatrött åsensyster

    SvaraRadera
  3. Hittade hit av en slump när jag bloggade runt. Vad mycket fina bilder du visar!

    Vårhälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera
  4. Elisabet: roligt att du tittade in och framförallt att du gav dig tid att lämna ett litet avtryck, det uppskattas mycket!
    Trevlig helg önskar
    Eva

    SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!