fredag 21 maj 2010

Gråskägg


Denna utomordentligt varma dag har jag ägnat mig åt jordbruk och boskapsskötsel.

Boskapen behövde skötas såtillvida att hagen skulle saneras från överflödsbajs. Överflödsbajs = allt som är synligt i den vägen. Gräset döljer det mesta av det som fåren producerar, men det som ligger synligt plockar jag alltså upp och lägger i en liten hög för mig. Efter ett år har det förvandlats till den präktigaste tänkbara gödning för rabatterna. Alldeles gratis dessutom! Min lättja har dessvärre varit stor denna säsong så det har inte blivit så mycket gratisgödsel till min hög.

Medan fårens vattenkar fylldes med nytt vatten satte jag mig i hagen och fotograferade de små liven.



Mor och dotter låg och idisslade - i otakt! Detta var den enda bild där jag lyckades fånga båda
med otuggande munnar.



Bakom sin rygg hade mammafåret placerat en liten dagisunge. Det lille svartvita bagglammets egen mamma hade fått föräldraledigt ledigt en stund och 


betade i halvskuggan under björkarna med de andra vuxna och halvvuxna i flocken. Allt medan göken gol intensivt och outtröttligt i väster.

En stunds sagoboksidyll!



Inne i växthuset står två överblivna grå saker. Två små gråskäggiga plantor som inte kommit till användning. Inte ännu i alla fall. Vad kan de små liven heta? Lite lurviga och används tillsammans med andra växter i krukor och urnor. Hänger över kanterna på ett dekorativt sätt. Snygg till mörkrödblommiga saker...



Dessa små plantor, vars namn jag alltså icke känner, har satt igång att blomma i sin ensamhet. Säkert av pur tristess. De hade naturligtvis förväntat sig att bli samplanterade med något snyggt, men i stället blev de nästintill bortglömda. Tog till ett knep minsann och började blomma för att väcka min uppmärksamhet.



Och det lyckades!


God kväll säger

Skogseva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!