tisdag 25 maj 2010

Geraniumrapport

Jag tog ett par svarta regnbyxor som jag körde ner en bambupinne i vardera byxben på, stack ner bambupinnarna en bit i jorden och knöt samman benen upptill. Vips, så hade jag ett vindskydd för min fotografering i illblåsten. Snabbt kunde jag konstatera att bättre vindskydd säkert finns. Och att bättre fotograferingsväder också finns. Små spröda blomstjälkar rör sig mycket i vinden. Vid sådana här tillfällen skulle jag önska att jag var omgiven av höga häckar.



Nävorna börjar så smått att bilda tuvor, icke så stora ännu men likväl tuvor.


Geranium clarkei 'Kashmir White' ger inte ett helt vitt intryck - hon har många och intensivt lila ådror.



Och det förfular inte hennes inre precis!


Rent vit är däremot Geranium phaeum 'Album'. "Som kråset på en babyskjorta" såg jag denna blomma beskrivas.

Rar är hon i alla fall.


Och inte bara rar utan helt underbar i profil!

50 cm hög är det tänkt att 'Kashmir White'ska bli och 'Album 40 cm. De är inte planterade i någon ordning utan i organiserad oordning. Min tanke var att rabatten ska ge ett småkulligt intryck när den är färdig. Några plantor av Miscanthus sinensis 'Morning light' ska bryta av med sin sirlighet. Ett av gräsen är med säkerhet dött och ett är mycket tveksamt. Återstår tre, som visar vissa livstecken. Det tvingar mig till en extratur till plantskolan...


God middag önskar

Skogseva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!