söndag 13 mars 2011

Vårluft och luktorgan

Käre maken föreslog att vi skulle gå en sväng. Ovanligt. Käre maken är normalt inte så förtjust i att gå några svängar, så det gäller att passa på när förslaget kommer från honom.
På med storstövlarna.
Ute doftade det vår. Obeskrivligt, underbart vårligt, vårlikt.

"Jag undrar vad det är som gör att det doftar så ljuvligt", undrade jag.
"Förmodligen är det avgaser från brunkolseldade krafverk i Tyskland", svarade käre maken.

Jag tror att hans luktorgan är av ett helt annat slag än mitt!Vi ska inte på något vis tro att våren är sen i år, här är det så gott som barmark och isen på den stora dammen och i smågölar är murken och kommer att försvinna om ett par dagar om det fortsätter att vara plusgrader. Bilder tagna vid samma tid i fjol visar definitivt ett mycket vintrigare landskap än dagens:Nu traskade vi fram i skogen på torrt fjolårsgräs och talgoxar och bofinkar sjöng över våra huvuden. Och nog tyckte jag att en gulsparv satt och räknade till sju i andra änden av dungen...Hemma igen (till käre makens förtvivlan tog det nästan två timmar) såg jag att  talgoxen inspekterade en av holkarna - och vi som inte har vårstädat i dem ännu. Och inte har vi, som vi skulle gjort för länge sedan, satt upp fler holkar. 

Förlåt oss, små fåglar...


God middag önskar

Skogseva

2 kommentarer:

 1. Vill bara berätta att här i norr ligger snön och kurar runt vårat hus i stora och mindre högar (snö som skottats ner från taket blir stora högar på gräsmattan). Det är skridskobana utmed vår väg och på vår uppfart och broddar är ett måste. Suck, här blir det inga härliga skogspromenader än, säkrast att hålla sig inne, men ack vad jag längtar till skogen. Snart kommer kanske våren även hit. Fåglarnas vårkvitter ger mig hopp. Njut och ha det skönt i vårens härliga tid önskar dig Yvonne

  SvaraRadera
 2. Yvonne: Jag är så tacksam och glad att jag bor här i södern, vintrarna är långa nog som de är även här. Till och med vi har en enveten snödriva kvar, rester av snö- och isras från taket för flera veckor sedan. Försökte hacka i eländet men det var stenhårt så sol och regn får göra jobbet. Broddarna packade jag ner för ett par veckor sedan, vill inte se dem igen förrän nästa säsong.
  I dag är det gråmulet och åtta grader varmt - härligt!
  Visst är den intensiva fågelsången hoppfull, en garanti för våren!
  Kram från Eva

  SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!