söndag 20 mars 2011

Plåtrea
Lite trädgårdsflärd fick följa med hem från Prästgårdsevas och min mullvadsutflykt i går.

Jag hittade till exempel en burk för uppbindningsgarn till ett mycket facilt pris, och dessutom för tillfället med tjugo procents rabatt, i 'Butik för sakletare' i Västra Strö, http://www.vastrastro39.se/  -  förhoppningsvis är det nu slut på eländet med trassligt uppbindningsgarn. I den trevliga butiken fanns lite av varje för trädgård, växthus och vardagsrum. Jag hittade till och med en av mina favorittvålar från http://www.terramidi.com/, en härlig gurkdoftande äggformad tvål, som ligger skönt i handen!I 'sakletarbutiken' fanns många fina krukor, stora och små i plåt och betong.
De här i plåt föll jag för:Jag kan tänka mig att plantera Muehlenbeckia, "plättar i luften", i dem - fint med lite slarvigt, men skirt grönt mot det mattgråa, eller kanske ännu hellre enViola hederacea, murgrönsviol. Den får det nog bli!Förutom ovanstående läckerheter som jag köpte, inhandlade vi två Evor var sin rund plåtbricka med kant hos Västernäs Handelsträdgård där mullvadskursen hölls, http://www.vasternas.se/, en handelsträdgård, inte särskilt stor, som jag kan tänka mig att uppsöka igen.Brickan är ungefär femtio cm i diameter och perfekt att samla ett antal mindre krukor på. Den kommer nog att få sin placering lite upphöjt (det får kanske bli en ny piedestal) utanför växthuset.

Någon gång.

När det är vår.


God kväll önskar

Skogseva


2 kommentarer:

 1. Bra tips! Jag tänkte i morse att till Västra Strö borde man åka någon gång och det verkar ju vara värt resan, jättesnygga krukor!
  Hälsningar
  Katarina

  SvaraRadera
 2. Katarina: Ibland är det synd att man inte har en stor hög med pengar med sig när man kan handla med 20 % rabatt! Jo, det är värt ett besök, man kan göra många krukfynd - större modeller också, men jag undrar om det fanns fler av av just den sort jag köpte...
  Må så gott hälsar
  Eva

  SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!