måndag 21 mars 2011

Var är de dubbla?


En viss vårkänsla kunde anas under eftermiddagen även om vinden var bitsk. Jag hann inte med så mycket i dag mer än en vattning i källaren på de vinterförvarade plantorna, som mår tämligen bra även om det snart kommer att krävas några duschar med bladlusmedel.
Utomhus gjorde jag en inventering bland tulpanerna, som jag väntar mig så mycket av. De visar hittills på full pott - alla trettio har kommit upp - nåde det odjur som vågar börjar knapra på dem!
Jag vet inte varför men de är väldigt smutsiga om näsan är de små liven!Och äntligen, äntligen har en del av snödropparna orkat höja sig på sina stjälkar. Det är egentligen bara denna lilla klunga som har vuxit till sig något lite, övriga snödroppar blommar långt, långt nere vid marken.Men var finns mina dubbla snödroppar? Jag kan inte hitta dem och det värsta är att jag inte minns riktigt var de står. Är det här nere vid gamla brunnen eller är det uppe vid syrenbuskaget?
Det kommer att uppdagas  - om de fortfarande lever!
Eller försvann de kanske när jag grävde den nya rabatten?


Undrar skogseva


3 kommentarer:

 1. Hur var det med kartläggningen ?...;)

  SvaraRadera
 2. Vad härligt det ser ut med barmark och lökar...jag bli så vårsjuk......
  Hoppas du hittar dina snödroppar så att du slipper gå omkring och undra:) Idag har det töat rejält här hos mig, hoppet växer om att det kommer en tid utan snö även här!

  SvaraRadera
 3. Inger:
  Jodå, trädgården är nästan färdigdokumenterad, men de lökväxter (snödroppar, påskliljor och och ett litet antal vintergäck) som står inne bland buskar och i gräsmattan är faktiskt inte inritade. Det får nog göras. När jag hittat de dubbla!

  Billan:
  Och i dag visar termometern redan (09.30) nio plusgrader på skuggsidan. Jag måste skynda på med de vardagliga och tråkiga innesysslorna så att jag kan sätta igång att plocka bort nerfallna grenar vid stengärdsgården. Och kratta lite också - vår stora lönn har placerat alla sina höstlöv just där liljekonvaljerna bor. I fjol krattade jag inte och konvaljerna orkade nästan inte ta sig genom lövlagret.

  SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!