lördag 26 mars 2011

Organiskt!

Uttrycket "organiska former" har fått en ny betydelse i vår trädgård.

Grävde nya rabatter i höstas och utökade den ena i dag ...
Nya rabatterna skulle vara lite mjukt formade..



Man kan väl säga att de fick väldigt organiska former..



..båda två.

Vad tänkte jag på medan grävhänderna formade det rundade och mjuka. Det organiska.

ORGAN?

Undrar hur man kommer att uppfatta organrabatterna när de är fullplanterade och har vuxit till sig? Förhoppningsvis bara som mjukt rundade rabatter och inget annat.

Jag slängde ifrån mig spaden när jag var klar med organformen och letade efter de dubbla i stället. Min lilla tuva med dubbla snödroppar som jag trodde var borttappad.

Jag hittade den under syrenerna fortfarande täckta med vissna löv, en minimal samling som räddades fram i ljuset. 



Hörni snödroppar... Ni ska bli fler och fler, inte färre och färre! Var har ni gjort av alla era släktingar?



I fjol var ni säkert femton styck och nu i år är ni fyra.
Får vi be om lite snödroppsskärpning,

ryter Skogseva!

7 kommentarer:

  1. Hejsan!
    Hittade hit via Gelas blogg, trevligt att få se hur fler har det i sina trädgårdar.
    Gillar din form på rabatten, kommer att bli jättefint.
    Härligt med barmark, här hos mig i Piteå ligger allt fortfarande under ca. 40cm snö. Men vi kommer snart ikapp!
    Trevlig helg!

    Har lagt till mig som följare :=)

    SvaraRadera
  2. Den organiska rabatten är fin! Hoppas att jag får se hur de ser ut senare i sommar... Jasså, har du haft små besökare som möjligen har ätit upp de andra snödropparna???

    Ha en fin helg!

    Kram
    Sari från Puumuli

    SvaraRadera
  3. Helen:
    Hej och välkommen hit till mig här i Skåne. (Jag blir barnsligt glad över varje ny följare!) Snabbtittade genom i din blogg och tyckte om det jag såg i bilderna och läste i texterna! Så roligt att du tycker om "organen", själv är jag tveksam, men det går inte att säga något förrän till sommaren när den är full av grönt.
    Det låter förfärligt med 40 cm snö när vi idag har hälsat tranorna välkomna, tittat på svällande syrenknoppar och arbetat ute i bara skjortärmarna! Men, snart, snart har ni längre dagar än vi..
    Må så gott önskar
    Eva

    Sari:
    Så glad jag blev över att att du tycker om den lustiga formen och jodå, jag lovar att visa upp hur den ser ut när den är lite mer "välklädd". Funderar på vad som ska få bo i den, men att jag ska fylla på med fler ormbunkar är i alla fall säkert. Nere i, hmm.. "snoppänden" ska stå något högväxande och vintergrönt - bambu kanske..

    En skön lördagkväll önskar
    Eva

    SvaraRadera
  4. Hihi...man kan ju undra över vad du tänkte på medan du grävde:) Men jag tror organen kommer att bli jättefina när du fyllt ut dom med växter.
    Om ca en halvmeter snösmältning ska jag ta till ditt trick och försöka ryta fram mina snödroppar!
    Den här helgen har jag stängt in mig på torpet och det ska bli spännande att mäta snödjupet i stan när jag kommer hem ikväll...hoppas på ett smältmirakel.......
    Ha en fin söndag!

    SvaraRadera
  5. Billan:
    Jag vet att jag tänkte 'mjuka böjar och rundade former' - och så blev det som det blev! Jag lider med er som fortfarande har så mycket snö, men samtidigt har ni väl vanan inne och är inte bortskämda med barmark vid denna tiden. Jag kan förstå att längtan är stor på era breddgrader och håller tummarna för att solen snabbt tuggar i sig det vita eländet. Jag följer dina snödjupsmätningar med spänning!
    Kram från
    Eva

    SvaraRadera
  6. Hihi, Eva, du kan ju också se dessa "organ" som njurar och tänka på mig när de växer och prunkar! En symbolisk tanke som säkert sätter fart på mitt avancemang på transplantationslistan! Kram!

    SvaraRadera
  7. Bella:
    Tja, med lite god fantasi så kanske man kan få det till en njure..
    Från och med det första gröna blad som slår ut i rabatten (alldeles strax - ett spireablad)ska jag tänka positiva och påskyndande transplantationstankar!
    Kram från
    Eva

    SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!