fredag 18 juni 2010

Jag såg rött

Något lyste väldigt rött..

Jag såg det röda i ögonvrån när jag gick förbi rosenbusken.

Rött, rött, väldigt rött.


Jag lyfte försiktigt bort det röda från rosen och placerade det på ett för fotograferandet lämpligare ställe.

I växthuset.

Det röda blev lätt förvirrat...Började kravla omkring bland växthusets grönska.

"Ny miljö" sa den röda. "Känner mig inte riktigt hemma här."

Och den röda lade huvudet på sned och tittade på mig."Varför förföljer du mig med din kamera? Vad är det för speciellet med mig?", sa den röda.

"Du är röd och du är grann och du lyser så intensivt att jag inte kan motstå dig. Låt mig bara ta några ynka bilder. Men sitt stilla för bövelen! Måste du hela tiden springa runt och försvåra för mig!", sa jag.Den röda skrattade, håfullt tyckte jag, och lyfte från bladet jag placerat henne på. Hon flög iväg till en kruka med silverfärgade blad."Om du ska fotografera mig kan du väl i alla fall låta mig välja en bakgrund som klär mig! Silverfärgen här står så bra mot mina röda täckvingar. Seså, skynda på nu, jag börjar faktiskt tröttna på din efterhängsenhet!"

Och jag fotograferade och fotograferade...Och den röda vände och vred på sig, vandrade fram och vandrade tillbaka, visade sig i profil, bakifrån och framifrån.

"Nu får det vara nog, jag har många blommor kvar att pollinera innan dagen är slut. Du har fått en massa foton av mig och jag har egentligen inte fått någonting av dig... Nu ger jag mig iväg!", sa den röda.
Och så flög hon ut genom växthusdörren...


God middag önskar

Skogseva

6 kommentarer:

 1. Fantastiska bilder!
  Synd att man inte är entomolog - det är tur!

  SvaraRadera
 2. Johnny: Tack.. Du är en raring!

  SvaraRadera
 3. Allra käraste söstera min, inte bjöd du väl in Lilioceris lilii till dina vackra liljor i växthuset? Hoppas jag har fel......
  Kram
  Väninnan på bystan

  SvaraRadera
 4. Hör det till kategorin räliga djur.....?

  SvaraRadera
 5. Prästgårdssyster: Ack nej, en Lilioceris hade icke släppts innanför växthusdörren. Min sköna, röda bagge är tre-fyra gånger så stor som liljebaggen och kan möjligtvis vara en Corymbia rubra. Men säker är jag icke så jag letar vidare..
  Kram från skogen

  SvaraRadera
 6. Inger: Absolut inte! Den hör till kategorin undersköna, röda, flygande varelser!

  SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!