torsdag 22 april 2010

Bloggfri..



..dag är det för er och mig i dag. Jag har nöjt mig med att promenera och att spela bridge, jag sparar orden till en annan dag.

Jag kunde emellertid inte motstå att fotografera den lilla solen som lyste upp gräsmattan.


Den första svalörtsblomman - guldgul, glänsande. Vacker mot det gröna. Älskat gult nu, senare avskytt när det kommer i form av maskrosmängder.


God middag och god kväll önskar

Skogseva

4 kommentarer:

  1. Som blomma är maskrosen vacker....att det sen är ogräs är en annan femma!

    SvaraRadera
  2. En vacker liten sol, tycker jag också. Jag tycker att maskrosorna är vackra också, men kan hålla med om att dom inte behöver växa i gräsmattan. Min gräsplätt är å andra sidan så liten, så det gör inte så mycket med några gula solar där. Kram från storasyster

    SvaraRadera
  3. Maskrosor...tillsammans med nässlan vårens första nyttighet. Du vet väl att blomma blad och rot är väldigt bra för vår livsenergi och hälsa!!! Var rädd om den och njut av det gula. Kramar till båda systrarna.

    SvaraRadera
  4. Inger: Visst är de vackra! Inget är väl ljuvligare än en maskrosäng med betande kor. Svenskt, somrigt, underbart. Särskilt för korna, tror jag.

    Storasyster: Din gräsplätt är så liten att du kan plocka upp varenda maskros utan att förta dig, få ryggskott eller jord under naglarna!

    Yvonne: Vet du att jag har gjort maskrossirap en gång i tiden. Vatten, socker och mängder av kronblad koktes till en seg smet. Min smet blev så knallhård att den icke på något vis gick att få ur burkarna. Men nyttig var den nog!
    Kram från båda systrarna till dig.

    SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!