fredag 29 april 2011

"Mischmasch"dag

Arbetsdag från klockan kvart över sju i morse med några "måsten".
Lite vårdcentralsbesök, ett gräsklippsaggregat som skulle hämtas i Svedala, en färdigreparerad klocka som skulle hämtas i Trelleborg, en grav som skulle saneras och planteras i Malmö.

Och väl hemma igen var jag bara tvungen att skola om mina tobaksplantor. Inte så lätt när de fått stå alldeles för länge och alldeles för tätt i sitt plasttråg...Det blev ett fyrtiotal småkrukor med fina små plantor....och ett hundratal lika fina plantor som åkte i komposten.

Barnamord!Och så skördade jag årets första rabarber, vilket jag också skulle gjort för länge sedan!Har ni fått receptet på världens snabbaste rabarberpaj? Om inte så kommer det här:

2 ½ dl vetemjöl
1 dl socker
100 g kylskåpskallt smör
½-1 dl mandelspån

Gör så här:
Skala och skär rabarberna (mängd efter smak, jag tog alla på bilden) i bitar och lägg i en ugnssäker form med en matsked socker och cirka 1 tesked potatismjöl över så blir det inte så "vattnigt".
  Blanda socker och vetemjöl och strö över raberna.
Hyvla tunna skivor av det kalla smöret med osthyvel, lägg dessa över mjöl- och sockerblandningen. Strö över mandelspånen (hoppar jag gärna över). Grädda i 200 grader varm ugn i cirka 20-30 min eller tills ytan fått en ljusbrun färg.
Servera med glass eller grädde.


Nu sjunker vi ner i soffan och provsmakar - men jag vet sedan tidigare att den är god!


God afton önskar

Skogseva

9 kommentarer:

 1. "Låten barnen komma till mig" .......

  SvaraRadera
 2. Inger:
  Undrar om Han menade små växtbebisar..
  Kram på dig

  SvaraRadera
 3. Yngsta dottern29 april 2011 23:46

  Annars hade växtloppisen med glädje tagit emot plantorna.. :-(

  SvaraRadera
 4. Yngsta: Jag har ca trettio olika småsaker till växtloppisen som jag pysslar med och som jag hoppas är i bästa tänkbara form när det är dags!
  Kram på dig stumpan

  SvaraRadera
 5. Yngsta dottern30 april 2011 17:50

  Det tackar vi för! Kram

  SvaraRadera
 6. Ha en trevlig valborg!

  Kram
  Sari från Puumuli

  SvaraRadera
 7. Aj, där fick jag dåligt samvete för mina pytte-tobakkar som står och trängs i plasttråg här med... Fast jag brukar plantera om dom "tussvis" för jag är så lat ;-) Men jag skulle inte kunna vara utan tobaksdoft på sensommarkvällarna.

  SvaraRadera
 8. Attans, jag har nog också ett gäng tobaksplantor som står trångt. Men de klarar sig nog medan jag fixar rabarberpajen.
  Kram

  SvaraRadera
 9. Yngsta:
  vid närmare betraktande är det faktiskt ett fyrtiotal...
  Kram


  Sari:
  Och då får jag önska dig en underbar första maj! Här är det soligt men ganska svalt så det kommer att bli en perfekt arbetsdag.
  Kram från Eva


  Fia:
  Jag är rädd för att jag fick dubbletter i en del av krukorna, men det spelar kanske inte så stor roll - det blir väl, som vanligt, den starkaste som överlever. Huruvida de kommer att dofta har jag ingen aning om, detta är Nicotiana tabacum, virginiatobak, alltså kan jag i stället rulla mina egna cigarrer om jag så vill! Blommorna ska bli "smutsigt röda" (hmm..) men bladen är pampiga! http://skogseva.blogspot.com/2011_03_01_archive.html
  Kram


  Lotta:
  Du får göra som Fia tydligen gör, plantera om "tussvis". Omplanteringen är faktiskt ett riktigt tidsödande pilljobb - varför har ingen kommit på den ideala "såmaskinen"? Med frön som mest ser ut som damm blir det ju alltid alldeles för tätt.
  I kväll - till kaffet - stoppar vi i oss det sista av den gamla rabarberpajen!
  Kram från Eva

  SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!