söndag 1 maj 2011

Första Maj är också en arbetsdag!

Ytterligare en dag i slitet-och-släpets tecken.
Och ännu en gång kan jag konstatera att detta är ett liv som passar mig. Jag och min kropp tycker om att vara tvungna att behöva stampa hårt på spaden för att få ner den i vår kärvt steniga jord, och jag och min kropp gillar att kånka på tunga jordsäckar för att sedan strö ut rikedomen i rabatterna. Jag tycker om att pusta, stånka och stöna med jord både i och utanpå stövlarna!  Jag älskar att krypa runt med småplantor i näven för att hitta lämpliga platser för dem och jag njuter när jag gräver upp gamla vissna växter och det står fina ersättningsplantor bredvid mig.
Är det onaturligt att tycka om att slita?

Dagen började soligt och det blev mycket röjande och klippande. En klematis (som jag sedan länge glömt namnet på) i 'hemliga trädgården', som brukar överleva alla besvärliga vintrar, har frusit ner till marken och många års efterlämnade torra ris klipptes ner och fram trädde en prydligt bar stenmur.I växthuset har doftpelargonerna börjat blomma - först ut var den säreget doftande ekbladspelargonen, Pelargonium quercifolium. En trevlig liten skönhet att ha som sällskap, förutom käre maken förstås, när lunchen skulle intas i växthuset!I nävrabatten har blodplommonet, Prunus cerasifera, skaffat sig en effektfull och kontrasterande bakgrund i den i gulgrönt blommande stora lönnen!Så kom då äntligen en efterlängtad regnskur! Inte så mycket att hurra över, men 7,8 mm är mer än ingenting. Och vi tvingades in i växthuset och fick en välbehövlig vila och en drink(!) medan regnet nödtorftigt vätte jorden utanför.Agapanthusen har börjat blomma i växthuset. Jag antar att det kommer att innebära att den är överblommad till den 'normala' blomningssäsongen är inne, eller... Kommer den kanske med fler än en blomställning?Den får gärna blomma under lång tid, den sköna Agapanthusen.
God och glad förstamajkväll önskar

Skogseva


3 kommentarer:

 1. Slita i trädgården är lika med att skapa/Mariana

  SvaraRadera
 2. En del regn fick vi också + en rejäl hagelskur och det hela avslutades med nattfrost =( Jag gillar och min kropp gillar också att slita i trädgården, ska bege mig för att handla hem jord och större krukor nu sen blir det trädgård hela lediga dagen =)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Mariana:
  Slita i trädgården är allt som är positivt - skapande, styrketräning och vila för själen! Och så det lilla på negativkontot; en allt tunnare plånbok i takt med att trädgården utökas och förbättras.
  Kram från Eva


  Gittan:
  Ja, regnet var då välbehövligt. Hagel slapp vi här på Romeleåsen, men nattfrost har vi haft. Inte så kul med tanke på det som står ute och helst vill ha några plusgrader. Det mesta ser emellertid ut att ha klarat sig, men till kvällen ska jag täcka det mest känsliga för nu ska det ju frysa till igen. Attans också!
  Kram från Eva

  SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!