torsdag 21 april 2011

Nästa: Häggen


Som jag har väntat på de trettio Tulipa 'Concerto' som planterades i höstas! För två dagar sedan slog den första av tulpanerna - mina nya, mina enda - ut. På förmiddagen såg jag något i ögonvrån när jag var på väg ner i källaren med några krukor, men tänkte: Inte nu, ner i källaren med krukorna först! Diciplinerat eller hur! Men sedan...

Rusade in efter kameran och lade mig på knä framför de blekgula skönheterna. Då valde min kamera att ha "sina dagar". Inte må bra. Inte riktigt vilja. Åtminstone inte vilja ta närbilder. Den ville bara sudda till de vackra tulpanerna! Dumkamera, kasskamera, värdelöskamera!

Men nu ska jag inte hänga läpp över en dåligt fungerande kamera. Nu ska jag njuta av skönheterna - de efterlängtade.
Jag studerar den utsökta formen. Färgen, som är en djupare gulvit variant av den cremevita som visades på den avbildade tulpanen på påsen med lökarna.Kameran trilskas fortfarande. Vill inte titta nära på tulpanen. Jag får stå upprätt och fotografera och förstora i efterhand. Lilla flugan sitter lugnt kvar på blomman...
Hela dagen ägnas åt trädgårdsarbete och när jag är fullkomligt utmattad av allt grävande, klippande, ansande, vattnaden och omplanterande måste jag pausa med en knäckemacka och en caffe latte. Jag sätter mig vid uthuset där vi har en bänk vid vår lilla kryddodling. En utmärkt plats för tulpanspaning!Ben och rygg får en stunds återhämtning medan ögonen vilar skönt på tulpanerna som lyser som små gulvita fläckar i rabatten.

Livet är härligt i den ljuvliga våren - den som går alldeles för fort!

Häggblomningen ligger i startgroparna...


God dag säger

Skogseva


4 kommentarer:

 1. Jösses, vad vackert! Vita tulpaner är härliga. Din gräsmatta ser så underbart fräsch ut; hos oss är naturen ännu väldigt brun och grå.

  Ha en skön påskhelg!

  Kram
  Sari från Puumuli

  SvaraRadera
 2. Sari:
  Visst är det vackert nu! Den absolut mest underbara av årstider - löftesrik och ljus. Och arbetsam inte att förglömma.
  Att gräsmattan blev grön till sist är ett rent under för den var täckt av snömögel för en månad sedan och såg eländig ut. Jag krattade ganska hårt i den, varpå den såg ännu eländigare ut - men det gav tydligen resultat. Hav tröst... det gröna kommer till er också!
  Glad påsk önskar
  Eva

  SvaraRadera
 3. Ahhh vilka tulpaner!!! Precis den där gräddfärgen som jag tycker är vackrast av allt just vid denna årstiden.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Lotta:
  Mmm.. väldigt fina faktiskt! De lyser upp hela rabatten med sin gräddighet och med sin blekgula mitt. Underbara enligt mitt förmenande, både i form och färg.
  Kram från Eva

  SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!