fredag 22 april 2011

Premiär


Gräsklippningspremiär - med nyslipade knivar!

Käre maken försökte hitta rytmen och vägarna. Stråken. De satt i ryggmärgen, men ändå tog gräsklippningen sina modiga tre timmar. Inte helt lättklippt med alla rabatter, ut- och inbuktningar. Käre maken säger alltid några mindre vackra ord när det är gräsklippardags. Vill helst ha långa lättkörda raksträckor och inga ut- och inbuktningar! Skogsvägen klipps också. Då rasslar det som om den gula maskinen är en stenkross och inte en maskin som klipper i mjukt nyproducerat gräs. När det rasslat och slamrat länge om den till stenkross transformerade gräsklipparen är vägarna vid vårt hus befriade från både sten och gräs.
Och stenkrossen måste som vanligt in till en reparationsverkstad för att något har gått sönder. En infästning av något slag som inte höll när stenarna slamrade runt i inanmätet...Och de ljuvliga 'Concerto'tulpanerna blir mer och mer lika lilla skylten som följde med lökpåsen. Den smörgula färgen har bleknat och blivit en mildare gräddfärg.
Men tulpanögat är fortfarande påskgult!
En glad påsk önskar

Skogseva12 kommentarer:

 1. Vilka underbara tulpaner!
  Tråkigt det där med gräsklipparen...

  SvaraRadera
 2. Carolina:
  Ja, de är helt ljuvliga. Till hösten måste jag nog skaffa några som är ännu blekare!
  Samma visa varje vår med gräsklipparen, så vi är vana - det blir den årliga turen in till reparationsverkstaden.
  Glad påsk önskar jag dig och din familj

  SvaraRadera
 3. Har en här hemma också som tycker att det är för mycket svängar när han klipper gräs.
  Trevlig påsk
  Mariana

  SvaraRadera
 4. Underbara!
  Jag börjar misströsta. Det är nog inte meningen, att jag ska ha mer blommande vårlök än de som fanns här när vi flyttade hit.
  De få jag planterat blommar ett år, sedan blir det bara blad. Och lite fasanfoder.
  Heder år maken, som accepterar alla dina sköna men opraktiska former.

  Kramar från en redan trött
  Eva

  SvaraRadera
 5. Jag längtar tills det är dags för gräsklippning här. Om ett par dagar kanske. Inte för att jag gillar gräsklippning eller gräsmatta, men alla löv, gula tufsiga grästuvor och annat försvinner så det blir så mycket jämnare och grönare efter första klippningen :-)

  SvaraRadera
 6. GLAD PÅSK PÅ ER !!

  SvaraRadera
 7. Mariana:
  Vi får antingen slå dövörat till, eller kanske tänka om lite i vårt trädgårds- och rabattplanerande. Jag har redan lovat maken några förbättringar som snart måste verkställas! Å andra sidan innebär gräsklippandets alla manövrar en bra träningsrunda som borde ge goda armmuskler.
  Kram från Eva

  SvaraRadera
 8. Prästgårdseva:
  Visst är de ljuvliga! Dock ser jag redan för mig att det nästa år bara kommer blad och inte den minsta lilla blomma, tulpaner lär ju vara besvärliga. Om så är fallet får jag väl satsa på desto fler av andra sorters lökar. Sommarklockor, Allium, annat...
  Dina fasaner är ju förfärliga förstörare så det bästa är väl att odla sådant som du av erfarenhet vet att de låter vara ifred annars tär det nog alltför mycket inte bara på det vårväxande utan på ditt tålamod! Man måste sannerligen vara stark i anden för att ta nya tag efter angrepp både uppifrån och underifrån.
  Och maken - ja, han tillhör också de som är starka i anden och står ut med det mesta, ävenså mina opraktiska former (där de värsta ska rättas till).
  Kramar till dig från mig.


  Fia:
  Oh ja, det är helt fantastiskt vilken skillnad det gör. Alla smågropar och småhögar jämnas ut och helt plötsligt blir underlaget nästan jämnt! Och småkvistar och kvarvarande löv tuggas sönder och kvar blir något som kan liknas vid en gräsmatta. Något grönt i alla fall. Och jag håller med om att gräsmatta ska man inte ha för mycket av, det har vi, men jag förösker rätta till det genom att utöka rabatterna och göra nya också. Det är då det blir lite synd om maken...
  Kram från Eva


  Inger:
  Passa på och njut i det vackra vädret du som är soldyrkare. Jag kan tänka mig att du också påtar för fullt i din täppa, jag såg på bild hur fint du har påskpyntat!
  Glad påsk från oss båda till dig.

  SvaraRadera
 9. Gräsklippningen av den stora ytan avundas jag då verkligen inte! Det är det arbete jag inte alls gillar att behöva utföra i min trädgård men med resten av familjen som super-gräs-allergiker så faller den "nit"-lotten ALTID på mig! Men å andra sidan så är jag rädd om min familj =) Och försöker minska ner på gräsytan lite varje år. Glad Påsk / gittan

  SvaraRadera
 10. Gittan:
  Gräsmattan är ett överreklamerat inslag i trädgården tycker jag! Och om man måste ha en sådan behöver den inte vara större än en vardagsrumsmatta, beroende på hur stor sådan man har - min är tolv kvm, det hade varit alldeles lagom. Grus, marktegel, vanliga hederliga cementplattor - precis lika snyggt som golv i trädgården. Och har man som du allergiker i familjen måste man naturligtvis minimera gräsytorna. Min make var förr väldigt allergisk, men det har lagt sig mer och mer så nu räcker det om han medicinerar lite före gräsklippandet!
  Kram och glad påsk från Eva

  SvaraRadera
 11. Ljuvliga tulpaner!
  Delar helt din syn på gräsmattans värde i trädgården:)...
  Kram och ha en fin fortsättning på påsken!

  SvaraRadera
 12. Billan:
  Jag tror att vi är många som gärna väljer bort gräsmattorna, problemet är bara att vi måste ha något annat där i stället och då gäller det att tänka till. Planering kallas det visst och det är något som, i alla fall jag, inte riktigt har gjort från början. Det blev som det blev...
  Kram och en skön annandag, önskar dig Eva

  SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!