fredag 21 januari 2011

Silvermånen

Dags att vattna övervintrarna i källaren igen.
I dag var julrosen fullkomligt översållad av ljuvligt vita blommor. Jag tror att det i krukan fanns åtminstone femton stänglar med vardera tre, fyra blommor på. Ett oförsvarbart skönhetsslöseri där nere i den trista källaren! Jag högg raskt av fem stjälkar som fick följa med upp i huset.Det kan inte finnas ens en orkidé som är vackrare än Helleborus 'Silver Moon'. Men hon är en ömtålig skönhet som alltså inte vill ha det kallare än minus 5 grader, därav vinterförvaringen i källaren.Prästgårdsmadame - hade du en aning om att din gåva skulle fungera som storproducent av snittblommor till mitt bord?I en liten vas i köksfönstret står fortfarande några små fräscha blommor som jag plockade vid förra vattningstillfället, den 7 januari!  När en snittblomma är så långlivad känns det inte som blommord precis.

Och dessutom överraskade Silvermånen oss i fjol med blommor mitt i sommaren, så det verkar inte som hon tar illa upp, eller mår dåligt av att jag plockar stora buketter av hennes blommor.
Jag tror faktiskt att hon är stolt över att få hedersplatsen på bordet.


God afton önskar

Skogseva
5 kommentarer:

 1. Inger: Den är så otroligt läcker så ingen bild kan göra den rättvisa!

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Vilka fantastiska bilder ... vad blommor är ljuvligt vackra!!!

  Bella

  SvaraRadera
 4. Bella: Tack ska du ha! Ett liv utan blommor vore trist och färglöst och ser blommorna ut som mina julrosor tillför de vardagen något alldeles extra. De lyser upp hela vårt rum med sin skönhet.

  SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!