lördag 22 januari 2011

Också ett slags tecken


Två dagar med ett distäcke över åsen. Inte heltäckande utan mer som ett tunt muslinfilter mellan betraktare och omgivning.Diset har svept in växtligheten i ett nytt och krispigt lager av rimfrost. Vackert, visst! Och våren gör som den brukar, tar två steg framåt och ett steg bakåt. En långsam med obeveklig slow-fox.Vid vägkanten växer ett bestånd vresrosor. Några frusna nypon är den enda färgklicken i allt det grå och bruna. Om några månader slår de första bladen ut, då ruttnar färglicken definitivt bort. Borde tagits om hand i höstas och blivit till nyponsoppa - då hade rosen inte blommat förgäves!Vid vägkanten hittar jag en sten. Den ligger där på marken framtöad ur en driva snö.
Vad betyder bokstäverna? Vem har gjort sig besväret att skriva obegripliga snirkligheter på en sten? Och varför står S-et på näsan som vore det onyktert? Eller är det kanske inte ett S utan ett tildetecken? 
Jag kan inte tyda rebusen. Jag begriper ingenting...Eftersom jag ingenting begriper fortsätter jag hemåt.
Passerar den frusna omgivningen.
Det kalla biter i min näsa.
Trots kylan känns det hoppfullt på något sätt.

Det är någonting med ljuset...


God afton önskar

Skogseva

6 kommentarer:

 1. Eva, måste fråga ... tar du de här fullkomligt fantastiska bilderna själv? Man drunknar ju i dem!

  Bella

  SvaraRadera
 2. Bella: Du är då en raring - tack ska du ha... Jodå, jag tar dem själv! Jag har förmånen att vara omgiven av vackra motiv eftersom jag bor som jag gör. Skogen och skogsvägarna (som finns på många av mina bilder har jag upptäckt) är inspirerande både vinter och sommar med sina spännande vindlingar och krökar. Sommartid är det naturligtvis mest trädgården och växthuset som hamnar i bild. Ibland med lyckat resultat - ibland mindre lyckat.
  Trevlig lördagkväll önskar
  Eva

  SvaraRadera
 3. Ja, rimfrosten gör det mycket vackert här också, men plusgrader, tack. Kram från storasyster

  SvaraRadera
 4. Storasyster: Jo, det är grant men oönskat. Dessutom är det så bitskt i luften. Jag längtar sol och jag längtar vår..
  Kram från lillasyster

  SvaraRadera
 5. Sofia: Vintriga men vackra. Jag hör ju till dimälskarna..

  SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!