måndag 15 november 2010

Win-win

Nu har vi börjat mata småfåglarna för att hålla dem vid gott hull under vintern. Ett litet tack för att de (förmodligen) befriade oss från stora mängder mygg och flugor i somras.


Vi matar fåglarna med dyra frön under vintern så håller de insektsfritt under sommaren och vi slipper köpa dyra och ineffektiva myggmedel.  

En riktig win-win situation! 


God dag önskar

Skogseva

7 kommentarer:

 1. Söta att titta på också,nytta och nöje......

  SvaraRadera
 2. Alla är vinnare.
  Inte minst vi, som får njuta av dina sköna fågelbilder.
  Kramar

  SvaraRadera
 3. Inger: Söta små matvrak som är otroligt roliga att studera där de pilar fram och tillbaka mellan talgbollar och solrosfrön. Jag inbillar mig att jag faktiskt känner igen en av dem från i fjol vintras...

  Prästgårdseva: Fågelrackarna är några ovilliga fotoobjekt vill jag lova. Det krävs mycket mer tid än jag hade för att få till en någorlunda bild, men vintern kommer att bli lång och tuff så fototillfällen kommer nog att finnas.
  Kramar

  SvaraRadera
 4. Ursäkta men menar du, att bilden ovan inte är 'någorlunda'?
  I mina ögon är den alldeles underbar i både komposition och färg.
  Men jag väntar gärna på de 'riktigt bra' bilderna...
  Kramar

  SvaraRadera
 5. Madame: Näää... den är inte bra. I alla fall om jag tar hänsyn till vad min fotoinstruktör har lärt mig, nämligen att man ska kunna se ögat på fågeluslingen. Ser du något öga på pippin? Inte jag heller - alltså är bilden inget ha!
  Men det vimlar och svirrar och flyger och far där ute vid bordet, så någon gång...
  Kramar

  SvaraRadera
 6. Nej jag ser heller inget öga, så bilden är måhända inte tekniskt perfekt men den har andra kvaliteter, som uppväger det med råge.
  Den är intressant och bjuder in till att fortsätta att titta.
  Och den får mig att undra, hur i fridens namn du fick din lilla modell att krypa ihop och forma sig efter den ram som grenverket erbjöd. DET tycket jag är anmärkningsvärt. Och vackert.
  Och gör, i mina ögon, bilden till en bra bild.
  Det obefintliga ögat till trots.
  Kramar

  SvaraRadera
 7. Madame: Ja inte är jag Gud och kan få en liten pippi att krypa ihop eller sträcka ut sig efter mina önskemål... Men ett solrosfrö måste bearbetas för att blotta sin kärna.
  Grenramen är ren sinkadus och det vackra ljuset upptäckte jag inte förrän efteråt. Målet var bara att fånga en fågel på bild (en som satt stilla och det var inte lätt) för att illustrera texten. Av ca 30 foton var detta den som var skarpast och så gillade jag det grafiska grenverket mot den diffusa höstbakgrunden. Fågelbilder blir nog som de blir OM man inte sitter i timmar och bevakar dem och det hade jag inte tid till just då, men en annan gång kanske. Jag hoppas på fasanbesök...
  Kramar

  SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!