fredag 19 november 2010

Mina plättar..

..i luften, eller 'Muehlenbeckia volcanica' som den heter på finspråk, har bott i växthuset ända fram till för ett par dagar sedan. Det var två stora och rufsiga plantor som hämtades in från sitt sommarboende - djupt och friskt gröna hade de tydligen mått väl av sin förlängda semester. Att hitta snygga krukor i rätt storlek var inte så lätt visade det sig när Prästgårdsmadammen och jag for på kruksafari i sydskåne. Det finns många konstiga och fula krukor som säljs på konstiga och fula ställen... På Tirup, som ju inte hör till de fula ställena, hittade vi enkla terrakottakrukor från Gränsfors.

Enkelt är vackert..
Min tanke har hela tiden varit att ansa och tukta kalufserna på 'plättarna' och i en butik utanför Lund hittade jag en ställning som var perfekt att binda upp plätthåret mot. EN ställning! Varför är det alltid så? Nu står alltså i köksfönstret en välflätad dam och en som har ett hårsvall som väller ut över fönsterkarmen.Käre maken är ombedd att försöka åstadkomma en liknande ställning till det vildvuxna hårsvallet. Tre bågar. Sex pinnar att sticka i jorden. Det kan väl inte vara så svårt?När jag höll på att reda ut svallet på den oflätade damen hittade jag oönskade fynd! Hårlössbehandlingen påbörjas i morgon...


God afton önskar

Skogseva

2 kommentarer:

  1. Jaha....räliga djur igen ;)

    SvaraRadera
  2. Inger: Jag blir aldrig helt kvitt djur i någon form. Föredrar dock de som är lite större...

    SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!