Vinterhalvåret är på ett sätt en guldålder - det är då det finns det tillgång till svenska äpplen: Aroma, Åkerö, Cox´s Orange, Katja, Gravensteiner, Signe Tillisch, Ingrid Marie.
Och så finns det
ÄPPLET:
Rubinola!
"Storleken är medelstort med en gyllenröd färg på en intensiv gul bakgrund. Skalet är tunt och blankt, men vid lagring blir skalet fetare. Fruktköttet är ljustgult, fast och krispigt. Smaken är saftig och lätt syrlig. Har den högsta C-vitamin värdet bland dem mer kända äppelsorterna. Ätäpple."
(Tord Erikssons frukt)
"Ätäpple" var det...
Det är vid den här årstiden som jag ändrar devisen "Ett äpple om dagen" till "Sex äpplen om dagen".
Just nu är jag frisk...
God afton önskar
Skogseva
Har just ätit ett äpple av växjösort. Gott! Hör av mig. Kram från storasyster
SvaraRaderaUndrar just om du suttit i Växjö och ätit äpplet? Jag väntar...
SvaraRaderaKram från lillasyster