fredag 27 maj 2011

Krukbrist

Äntligen kände jag att jag kunde närma mig min stackars halvdöda vingnöt i akt och mening att rensa bort 'dödköttet' = de svarta bortfrusna späda skotten. Vid det här laget borde vingnöten stå frodigt grön, men icke...Dock är hon inte heldöd, men i vart fall trekvartsdöd. Jag tippar att hon kanske kommer att grönska med en fjärdedel så många blad som hon i ett friskt och ofruset tillstånd skulle ha gjort. Det mesta av det nya som faktisk kommer sitter långt ner på det mångstammiga trädet.
Det får sitta var det önskar bara trädet håller sig vid liv och fortsätter att växa! Det har varit mycket planterande i dag, och som vanligt saknades krukor. Krukor i rätt färg. Krukor i rätt storlek. Det fick bli en rockad. Bort med den nyligen planterade och väldigt stora myntan (som just hunnit rota sig ordentligt!) och ner med den i en annan lite fulare kruka för att få loss den åtråvärda som myntan vuxit i.
 Ner med den nyköpta bataten och de tre blåvindorna i myntakrukan (bild kommer så småningom). Så där kan man hålla på och fullkomligt trötta ut sig på att flytta runt sina växter, och ändå slutar det alltid med att det saknas en kruka! I mitt fall flera, eftersom det i växthuset fortfarande finns saker som jag hellre vill stoppa i stora krukor än i jorden. Eller gärna i zinkbaljor. Sådana som jag stod och höll i handen när jag var på Sofiero i förrgår...

Och vädergudarna var inte särskilt nådiga under mitt utomhusarbete, jag fick rädda mig in i växthuset flera gånger.
 Fick några ofrivilliga vilopauser.
Inte så tokigt!
God afton säger

skogseva

6 kommentarer:

 1. Krukor saknar man konstigt no alltid! Precis som du säger är inte storleken fel så är det färgen. Vad hjälper det att man har en uppsjö när de ändå är fel "ler" Zinkbaljor, jag går och sneglar på några sådana nere i butiken och troligtvis följer de väl med mig hem nån dag. Hoppas du får en fin helg / gittan

  SvaraRadera
 2. Din vingnöt ser ut ungefär som mitt fikonträd, men lite liv är det faktiskt! Och krukbristen känner jag väldigt väl igen. Men nu har jag köpt några på Plantagen (inte mitt favoritställe...) som var riktigt bra i form och storlek, och med lite svart krukfärg blev de kanonbra!
  Vi ses imorgon!
  /Katarina

  SvaraRadera
 3. Gittan:
  För några år sedan hade jag faktiskt en uppsjö av krukor men den sjön har sinat nu. Jag har ingen aning om vad som hänt, men krukor måste ha gått sönder under åren och, framförallt, har jag säkert dragit på mig många fler småplantor i och med att intresset har utvecklats. Riktigt stora zinkbaljor vore mums!
  Trevlig helg önskar Eva


  Katarina:
  Vi kan bara konstatera att vintern varit särdeles tuff och att den säkert följs av flera... Inte visste jag att vingnöten är ett känsligt träd som bara går till zon 3, då hade jag nog inte funderat på det eftersom vi här på åsen odlar i zon 2. Jag antar att fikon inte heller hör till de tåligare.
  Vilket charmant tips att måla krukor, det gjorde jag ju för något år sedan när jag behövde en grå kruka. Det möjligheten hade jag redan glömt.
  Om några timmar dyker Eva och jag upp i din trädgård - spännande!
  Eva

  SvaraRadera
 4. Nar jag klickar pa next efter min blogg hamnar jag hos dej. Kanns trevligt. Du har en fin blogg.
  Innan hade blogspot mej med kinesiska nordar, sen med amerikanska barnfamiljer, men nu kanns det mer ratt kategori. =)

  SvaraRadera
 5. Marina:
  Tack snälla du.
  Det innebär alltså att vi är bloggrannar, så trevligt, hälsar
  Eva

  SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!