tisdag 17 maj 2011

Heldagsregn

Jag blir lätt lite håglös när det regnar. Tycker definitivt inte om att hålla på och påta när allting är blött och kletigt och när fukten letar sig innanför kläderna. Tycker intensivt illa om att bli våt i håret.
Det finns så mycket att göra, men inte till vilket pris som helst. Inte till priset av att bli sur både på in- och utsida!
Trots allt regnande i dag var jag tvungen att ge mig ut och rädda två krukor som stod i vatten upp till magen. På med regnjacka och fula hatten och rädda de små in under tak.
Kom på att namnstickorna till småplantorna som ska iväg till växtloppisen låg kvar i växthuset.
På med regnjacka och fula hatten och hämta stickorna så jag kunde skriva färdigt.
Glömde räkna hur många plantor jag skulle skriva lappar till.
På med regnjacka och fula hatten och ut igen och räkna plantor.

Men jag ska inte gnälla...

Regnet är egentligen välkommet. Torra marken behöver det. Betet i fårhagen behöver det.

Blommorna på spireabuskarna behövde det inte. Dom regnade bort.
Men snöbollsbuskarna som, som vanligt, har ett överdåd av knoppar, blev nog glada,även om en del tröttnade lite och lade sig på uppfartens grus.Den blivande ros'bågen' såg lite tragisk ut i regnet. Den kommer förmodligen att se tragisk ut ett bra tag, åtminstone till den tänkta rosen har täckt en del av den. Vi får hjälpa upp det hela i sommar och sätta ett par klockrankor som kan fylla ut lite.Nya rabatten såg enbart tacksam ut över regnet trots att den är belägen i trädgårdens fuktigaste del.
Fåren (som skymtar i hagen) brydde sig inte ett dugg om regnet idag trots att de brukar galoppera iväg till fårhuset så fort det börjar stänka! Det första året vi hade lånat hit får var den regnigaste sommaren i mannaminne. Då fanns inte fårhuset och fårstackarna torkade inte riktigt på hela sommaren. Jag tyckte så synd om de små fårbebisarna som gick runt och luktade blöta koftor, trots att uppfödaren bedyrade att får inte bryr sig ett dugg om regnskydd.
 Till sommaren därpå hade vi byggt ett fårhus och inne i det tillbringar numera fåren lika mycket tid som utanför!Här någonstans tröttnade jag på att stå och titta på regnet  och gick istället in och bakade ett bröd till prästgårdseva som kommer och lunchar i morgon.Vi ska ut och jaga växter.
Det känns kanske igen vid det här laget.
Denna gång tar vi med korta inköpslistor och små plånböcker.
Vi måste börja sätta gränser!

God eftermiddag säger

skogseva

6 kommentarer:

 1. ;)

  Imorgon ska jag också ut med goda vänner och leta växter och njuta trädgård.
  Skolkar från kravet på att yrkesarbeta när barnen är på dagis och fritids ;)

  SvaraRadera
 2. Carolina:
  Ja, trädgården tar upp nästan 100% av tiden nu på våren och ännu mer om trädgården är stor. Är glad och lycklig över att en annan Eva kan förmå sig att skolka från trädgården en eftermiddag i veckan.
  Allt skolk beviljas och till och med uppmuntras när det rör sig om växter och trädgård!

  SvaraRadera
 3. Uppfriskande med lite regn!
  Man får motion när minnet strejkar, tre gånger fick jag larma av huset innan jag fick med mej allt i morse.
  Mariana

  SvaraRadera
 4. Mariana:
  Jovisst var det skönt för det gröna med vatten.
  Det där med att hålla på och springa ut och in efter saker när man är på väg någonstans har jag varit med om flera gånger. Vårt stackars larm håller på att bli utslitet av alla till- och frånslagningar medan jag fjantat runt efter bortglömda glasögon, handskar, inköpslistor och andra viktiga saker!
  Kram från Eva

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig snöbollsbuske! Jag har en som bara är ett par år gammal. Jag längtar efter att den ska bli lika överdådig som din.

  Du har så vackert i din trädgård. Vattnet var säkert behövligt och jag hoppas att solen kommer att titta fram på dig i fortsättningen. Jag hoppas också att du och Prästgårds-Eva hittade lite spännande växter.

  Ha en skön helg!
  Anita

  SvaraRadera
 6. Anita:
  Hav tröst - min erfarenhet är att när snöbollsbusken väl etablerat sig växer den så att det knakar.
  Tack snälla du för komplimangen, den värmer för just nu känns det som om jag inte riktigt hinner med och som om det som växer inte riktigt vill som jag...
  Lyckliga du som fick se 'Slottis' arbetsplats!
  Kram från Eva

  SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!