fredag 20 maj 2011

Växtloppis i SkivarpDagarna rinner iväg i en takt som känns omöjlig att hänga med i. Trädgårdstempot är totaluppskruvat, och så är det det där vanliga livet som ska hinnas med också! Nu har vi redan passerat första halvan av maj och det nödvändigaste tärdgårdsarbetet är knappt avklarat ännu. Jag har inte riktigt klarat av att hålla jämna steg med ogräs, att ansa syrenerna som drabbats av syrenbakterios, nyplantera i rabatterna och pyssla om alla små bebisar som, tack och lov, ska iväg till växtloppis i Skivarp i morgon. För er som är intresserade hålls loppisen på 'torget' mitt i Skivarp mellan 10.00 och 14.00 i morgon. Det är tydligen många som anmält sitt intresse att sälja plantor och annat som har trädgårdsanknytning så kom gärna och fynda! Kaffe och fikabröd (t ex sockerkaka smaksatt med doftpelargon) kan köpas för en liten peng.
Dagen har varit ett enda flängande fram och tillbaka i byarna runtomkring i olika ärenden, det roligaste flängandet var till Flyinge där vi köpte en ros till den nya rosenbågen. Bilder kommer när det är helt färdigställt.

Att denna sommars rabattfärger kommer att hållas i vitt, lila, lite rosa och blått är en ren slump och definitivt inget som är genomtänkt eller välplanerat, men det blir nog bra när alla småplantor vuxit till sig. Bilder på växtvalet kommer också så småningom.

Denna lilla förtjusande sak vars namn ramlat bort just nu, ni vet alla vad den heter!, är en av de plantor som fick följa med hem från Åbergs när prästgårdseva och jag var ute på en shoppingrunda i onsdags. Förutom den lilla blekrosa blev det en Ipomoea batatas, två efterlängtade Cobeor, tre himmelsblå Convolvulus och två Polygonatum multiflorum, de senare har fått sin plats i ett hörn i nya rabatten.

I en liten paus i allt flängande fick urnorna med agapanthusarna åka traktorkärra till sina platser vid entrétrappan...

God afton önskar en trött

skogseva

12 kommentarer:

 1. Vilka ståtliga krukor med innehåll vid trappan.

  SvaraRadera
 2. Inger:
  Oj, hur är det med dig?
  Visst är urnorna fina! Inhandlade för några år sedan i Ulriksdal trädgård i Kivik - där finns många 'vill ha' både i form av krukor men också växter. Värt ett besök om man letar efter fina krukor.
  Kram från Eva

  SvaraRadera
 3. Underbara krukor! Så stiliga de är!

  Växtloppisarna är alltid trevliga, man kan göra fina fynd där.

  Ha en skön helg!

  Kram
  Sari från Puumuli

  SvaraRadera
 4. Lycka till på loppisen! Synd att man inte bor närmre Skivarp, då hade det blivit ett besök ;)

  SvaraRadera
 5. Jag hinner ju inte till loppisen idag men hoppas att försäljningen går bra för dig / gittan

  vilka ursnygga krukor du har!

  SvaraRadera
 6. Sari:
  Visst är krukorna fina! Lyxvariant av urnor kan man väl säga. Jag fick den ena i födelsepresent av maken för några år sedan och köpte den andra själv. Är väldigt nöjd och glad över att det mesta ser snyggt ut i dem. Men tunga är dom när dom ska baxas undan för vintern...
  Kram från Eva

  Carolina:
  Tack! Nu är den avverkad, allt gick bra och jag slapp att transportera hem någonting igen. Själv köpte jag ingenting men maken hittade tre tomatplantor av 'rätt' sort och vann ett litet hemmaympat äppleträd, så ett visst tillskott blev det i alla fall.
  Kram

  Gittan:
  Det är ju så det är; egentligen hinner man inte vid denna årstid, men samtidigt är det ju nu folk säljer sina överblivna småplantor! Och fynda kan man absolut göra för ju längre dagen led desto billigare blev plantorna. Hellre slumpa bort plantor för någon krona än behöva köra hem en massa som det inte finns plats för i egna trädgården!
  Jag tycker själv väldigt mycket om mina urnor - de är pampiga, eller hur!
  Trevlig helg önskar Eva

  SvaraRadera
 7. Det är så bra med alla växtloppisar som dyker upp, ett utmärkt sätt att fynda plantor, på plantskolorna har det ju blivit så dyrt! Jag har själv funderat på att sälja, det blir så mycket plantor man inte kan ta hand om, men som känns synd att slänga.
  Ha det bra!
  Hälsningar
  Katarina

  SvaraRadera
 8. Katarina:
  Jovisst, ett alldeles utmärkt sätt att köpa småplantor för en liten peng. Och väldigt bra när många slår sig samman, för var och en är ju lite 'specialiserad' just på sin trädgårds växter känns det som.
  Att åka till en plantskola gräver stora hål i plånboken, men då får du å andra sidan precis vad du är ute efter - loppis är ju vad det är...
  Må så gott säger
  Eva

  SvaraRadera
 9. Det var en söt ljusrosa färg på hängverbenan och ursnygga entrekrukor med fägring!!
  Ett himla pyssel mad alla små plantor men kul.
  Ha de
  Mariana

  SvaraRadera
 10. Vad fin verbenan är, en riktig vill ha blomma!

  SvaraRadera
 11. Mariana:
  Ja den är helt ljuvlig i sin färg.
  Visst är det pyssligt med småplantor men samtidigt roligt att se att det blir något av småttingarna. Jag kan faktiskt tänka mig att göra om det ett annat år. Får se om jag kan slå mig samman med fler intresserade.
  Kram från Eva

  SvaraRadera
 12. Christina:
  Välkommen hit och tack för att du gav dig tid att kommentera.
  Det enda som är trist med verbenan är att jag inte köpte fler! Jag skulle kunna placera just den blekt rosa färgen på många ställen i trädgården. Men jag har köpt violverbenor också och det ska bli riktigt spännande att se hur dom artar sig. Om en vecka åker de ut i rabatterna.
  Må så gott önskar Eva

  SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!