måndag 23 maj 2011

Slutsålt!

Precis nedanför kyrkan.... och utanför den gamla brandstationen i Skivarp hölls växtloppisen i lördags i ett strålande väder."Vårt" bord, dotterns och mitt, med prydligt namnskyltade småkrukor blev ett helgrönt bord utan något som blommade. Ett riktigt stickling- och småplantbord.En del hade lite mer hullerombullriga bord,medan andras bord var inbjudande blommiga och färgglada.


På loppisen strosade alla sorters kunder runt, några mer pälsklädda än andra. Svarta storpudeln bar ett klädsamt halsband med bärnstenar - loppisens snyggaste och mest välklädda besökare!På Gästis flaggades nordiskt. När solen blev för brännande på den öppna brandstationsplanen gick jag över och strosade runt i gästisträdgården som är en liten lummig oas mittt i byn.Inne i deras trädgård hade det jättelika mullbärsträdet precis börjat visa lite grönt medan ginkon var fullt utslagen. Ett otroligt pampigt träd!


Man kanske skulle erbjuda sina tjänster som trädgårdsarbetare där. Det fanns en del att göra, rensa bort maskrosor och skyffla gångar till exempel.När de fyra loppistimmarna led mot sitt slut reade vi raskt ut det som inte blivit sålt. Dagens fynd för köparen vad nog sexton blå petunior för tjugo kronor!

Sedan blev det blåbärstårtkalas i den 'engelska' trädgården,

 

där en rabatt vid kaffebordet komponerat sig själv i olika blå nyanser,och där tre åttaveckorsvalpar stojade runt med varandra på gräsmattan. Bedårande, ljuvliga barn till den vackra Arwen.Se, det var en genomroliger dag!


God afton säger

skogseva

6 kommentarer:

 1. Härliga bilder från växtmarknaden!
  Kul då man kan 'fynda' fina växter till 'vrakpris'
  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
 2. Yngsta dottern23 maj 2011 21:07

  Tack för allt pysslande med och säljandet av alla de växter som sedemera skänktes till byalaget! Och Måns är väldigt glad åt sitt våffeljärn.. :-) kram

  SvaraRadera
 3. Helen:
  Perfekt med tanke på att plantskoleväxter är så dyra. Å andra sidan förstår jag det med tanke på att det är så mycket pyssel med småttingarna. Men jag kan tänka mig att göra om det.
  God natt säger Eva

  Yngsta:
  Tack själv, det var riktigt roligt! Kanske kan pengarna räcka till en påse murbruk till den eventuella uppbyggnaden av en ny mölla.
  Jag ser fram mot att bli bjuden på nybakade och frasiga våfflor av Måns. Glömde ju att det skulle medfölja ett recept...
  Kram

  SvaraRadera
 4. Den blåa rabatten är ju riktigt snygg! Och tårtan skall vi inte tala om - kalorier, sa' räven (eller var det surt han sa? ;-)

  Ha en bra dag!
  /Ruben

  SvaraRadera
 5. Fin kyrka! Ser nästan lite snudd på overklig ut.

  SvaraRadera
 6. Ruben:
  Blått är flott!
  Räven sa kanske något om kalorier också, men knappast när det gällde rönnbären. Väl? Di e väl kaloribefriade..
  Må så gott önskar
  Eva


  Christel:
  Väkommen hit! Kyrkan är en typisk liten landsorstkyrka, välhållen och prydlig och, tror jag, ganska välbesökt. Jag har faktiskt varit uppe i klocktornet en gång för några år sedan och tittat på de imponerande klockorna!
  Eva

  SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!