lördag 7 maj 2011

Nordvästra Skåne


Prästgårdseva och jag for iväg på en plantskole-/trädgårdsprylexpedition i Skånes nordvästra hörn i akt och mening att bara titta och kanske, kanske köpa en liten krok till Evas växthus.
Det blev inte riktigt så.
Man kan inte nöja sig med att bara titta när det erbjuds så många sköna och för trädgårdslivet så nödvändiga saker!

Hos Bostället Sköna Ting  fanns lite mer än krokar.

Jag kom på att jag absolut måste ha ett bord och några stolar till i trädgården. Just en sådan grupp som stod i växthuset hos Bostället. Prästgårdseva ville också ha, men det fanns bara en grupp. Jag vet inte hur det gick till men helt plötsligt bars gruppen ut till bilen och det var visst mitt konto som belastades...
Nämen hoppsan, nu blev det ju nästan fullt i bilen,för det blev visst en timjan också i stället för den som frusit bort. Och en doftpelargon. Och en Terra Miditvål. Och ett zinkfat.
Hoppsan igen! Det fanns fler ställen längs vår färdrutt - hur mycket skulle vi kunna klämma in i lilla bilen!

Hedentorps Plantskola utanför Ängelholm visade sig vara en riktig pärla väl värd ett besök. Det blev långstrosande, många suckar och många "vill ha". En sopskyffel ville somliga av oss ha... Och zinkbaljor, zinkfat, krukor och plantor ville vi båda ha..

För min del fick det bli ett vackert veckat fat och en Muehlenbeckia....och en doftpelagon till - en Pelargonium tomentosum. Skönludet klappvänlig!Två novemberljus, Plectranthus oertendahlii, gammaldags krukväxter men nyheter för mig, som planterades i fina "veckade" terrakottakrukor.Under dagen hann vi dessutom med ett besök i en plantskola i Munka Ljungby, fika i ett småkallt men vänligt café också i Munka Ljungby och ett kortare besök i en plantskola i Varalöv. Där köpte Prästgårdseva ett jätteschabrak till odlingsbrätte i plåt som trycktes in i bilen, som egentligen inte hade den minsta lilla plats kvar. Nu vände vi näsorna mot våra hem - klockan hade blivit sex och plantskolornas dörrar var stängda för dagen.

 Vilken tur - bilen var proppfull och plånböckerna tomma! Och en trevligdag var till ända.

Undrar vad vi ska handla vid vår nästa utflykt...

God natt önskar

Skogseva


4 kommentarer:

 1. Det var ju en härlig resa! Nästa gång får ni styra kosan ytterligare västerut och ta en titt i vår trädgård och besöka min nya favorit, Kullabygdens keramik. De har svensktillverkade terracottakrukor för en spotstyver :)

  SvaraRadera
 2. Carolina:
  Att göra en sådan tripp med en likasinnad väninna är jättehärligt! Mycket prat och mycket tittande, trevligare kan den inte bli. Kullabygdens keramik stod faktiskt på vår "att göra-lista" men vi hann inte dit före stängningsdags. Men en annan gång...
  Kram från Eva

  SvaraRadera
 3. Så det kan bli!
  Verkar som en givande tripp.
  Mariana

  SvaraRadera
 4. Mariana:
  Så KAN det bli - dyrt! Väldigt dyrt, men väldigt trevligt. Smakar det så kostar det. Vi får nog hålla varandra i öronen nästa gång om vi inte ska bli ruinerade.
  Kram från Eva

  SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!