söndag 15 maj 2011

Lördag, söndag..


..riktiga arbetsdagar i växlande väder.
Rabattrensning, kanthuggning (jo, jag tycker att det är snyggt med fint huggna kanter!), den absolut sista skolningen av småplantor, plus en tur till byggmarknaden för att köpa material till en rosenbåge.

Redan i onsdag upptäckte jag att min lilla tovsippa börjat blomma. Den stod där med ett antal kritvita blommor och lyste i den 'röda' rabatten. En liten baby har den dessutom åstadkommit - en pytteplanta som stod vid hennes fötter och som kan bli något stort så småningom.Den 'nya' rabatten har fått stora övervintrade murgrönsplantor i botten. Tänkta att bli en helgrön matta som tulpaner och nunneört på ett förtjusande sätt ska sticka upp sina huvuden genom. Och som ska kväva allt ogräs så att rensning aldrig behövs! (Vad vore människan utan drömmar och utopier.)
I denna utopiska rabatt lyser just nu guldflädern upp med sina gulgröna fräscha blad.
I samma rabatt finns också vita hortensior, varav minst två har avlidit i vinter, tre rosor "Louise Bugnet", som frusit bort till hälften och ett antal buxbomsplantor som ser ut att må bra. Får se hur rabatten utvecklas i sommar.En Margarita vid det nya bordet fick bli välförtjänt lön och avslutning på lördagsarbetet.

2 delar Tequila
1 del Cointreaux
1 del lime-/citronsaft 
Is
Saltrand på glaset
Kroppen på skogseva är trött efter helgen och säger

God afton

8 kommentarer:

 1. Här har det inte varit omväxlande väder, det har varit samma tråkväder hela helgen...urtrist!
  Jag frösådde tovsippa förra året och har nu 6 jättefina plantor som står i "barnkammaren" på tillväxt. Kan inte riktigt bestämma mig för vart jag ska plantera sipporna......
  Vad gott det såg ut med Margaritan, känner smaken av saltkanten i munnen:)
  Vila nu din kropp och ha en Goder afton!

  SvaraRadera
 2. Den såg verkigen läskande god ut, din Margarita. Välförtjänt efter en helgs jobb. den gula druvflädern är verkligen vacker i bladspricknigen. Jag har haft två stycken. Den ena tog sorkarna död på och den andra gick till rådjuren. Kanske ska det bli tredje gången gillt.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Billan:
  Det är absolut inte kul när man blir snuvad på arbetshelger på grund av illväder. Det mesta i väderväg kan man väl stå ut med, men regn.. nä, då blir allting bara olustigt.
  Lyckliga du med så många små tovsippor på lut. Min(a) ska faktiskt flyttas till hösten, till en rabatt som inte är riktigt lika torr som den de står i just nu. Inbillar mig att de kommer att bli ännu snyggare i en skuggigare och 'grönare' rabatt.
  Kram från Eva


  Lotta:
  Om du inte har testat en Margarita så kan jag rekommendera den - en riktig sommardrink med sin fräscha lime-/citronsmak.
  Den gulbladiga Sambuccusen är ny sedan i fjol och var ganska pampig från början, men i vinter frös några delar av den bort och dessutom 'toppades' den duktigt av hjortarna så jag hade lika gärna kunnat köpa en mindre och betydligt billigare planta! Att man aldrig lär sig..
  Kram

  SvaraRadera
 4. Hejsan!
  Vilken ljuvlig bild på blommande Tovsippa!
  Även fotot på ett vackert glas med sockrad kant ser inte heller dumt ut :=)
  Önskar dig en härlig vecka!

  SvaraRadera
 5. Låter läskande!
  En av mina rabatter har jag aldrig rensat ogräs i, fick tydligen bra jord och så är den ganska tät planterad.
  Vore skönt om dom andra var det men icke!
  Det var en mycket söt sippa.
  Må gott
  Mariana

  SvaraRadera
 6. Mariana:
  Har hos mig är det både på gott och ont att plantera tätt, vilket jag tidigare gjorde i 'framsidesrabatterna'. Under allt det täta kunde mullvadarna härja fritt utan att jag såg det, vilket innebar att många av nävornas rötter hängde fritt i gångarna, inte fick något vatten och därmed torkade ut. Den grävdes upp och nu är där glesplanterat med ormbunkar och jag funderar på vad jag mer ska kunna sätta där och ändå ha full koll över jordytan. Det är sannerligen en balansgång!
  Kram från Eva

  SvaraRadera
 7. Jag kör med något liknande recept på margaritan, men jag brukar ta lite mer lime.
  Dina tovsippor kommer snart att bli en hel matta, vi började också med ett par plantor. De funkar jättebra på mager jord också!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 8. Ruben:
  Dela gärna med dig om du har någon specialmargerita! För många herrans år sedan testade maken och jag mageritas i ett flertal olika barer i London (inte under samma dag!) och vi fick lika många olika blandningar som antal barer vi besökte!
  Jag ser verkligen fram mot en präktig tovsippsmatta.. hälsar Eva

  SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!