torsdag 5 maj 2011

Död och pina

Jag konstaterade som sagt i förrgår att den kaukasiska vingnötens nyutsprungna grönska hade frusit. Svartnat totalt och slokade svårt. Det gjorde jag också vid upptäckten. Grät och ville bort från eländet.

Vi lämnade det vissnade och gav oss iväg över sundet.Hit!Tittade lite på den här farbrorns produktion....som kunde se ut så här.På denna sidan sundet hade minsann ingen nattfrost förstört det gröna.I muséets allra trevligaste del, shoppen, kunde man köpa en sådan här rolighet och fotografera genom.
Det gjorde jag inte. Köpte alltså. Jag bara fotograferade käre maken..Sedan körde vi hem via draktornet....och fortsatte att begråta den döda.


God dag säger

Skogseva


5 kommentarer:

 1. Ja, usch och fy vad trist det är när växter fryser.
  Trevligt att få pigga upp sig med annat :=)
  Härliga bilder!
  Önskar dig en fin dag!

  SvaraRadera
 2. Ni skulle ju nordväst...?

  SvaraRadera
 3. Helen:
  Det är nästan som en familjemedlem som försvinner - väldigt sorgesamt. Jomenvisst är det trevligt att försöka tänka bort elände och ersätta det med roligheter. Det går ju faktiskt inte att haka upp sitt liv på ett träd.. eller?
  Jag önskar dig en skön kväll!
  Eva


  Inger:
  I går var jag nordvästöver. Rapport kommer.
  Kram från Eva

  SvaraRadera
 4. Neeej ... usch så tråkigt med din kaukasiska vingnöt och dina ormbunkar. Jag hoppas innerligt att dom återkommer med ny grönska. Jag lider med dig. Vet hur det är när ens älskade växter tar skada. Och frost brukar det kunna bli till ända in i juni (de beryktade järnnätterna). Jag har inte ställt ut något ännu. Det får vänta några veckor till. Det är belamrat i uterummet men det är en skön och grön belamring. Skönt i varje fall att ni fick en fin dag på andra sidan sundet.

  Önskar dig en skön helg!

  Kram Anita

  SvaraRadera
 5. Anita:
  Jag var just ute och inspekterade den igen och hoppades på ett under, men... nej. Bladen är så svarta och hängande de bara kan bli. Det är bara att hoppas på att den kanske har ork att producera en omgång blad till, det kan ju inte vara första gången en vingnöt fryser här i Sverige. Läste mig till att den är frostkänslig, men kan gå till zon fyra och vi har zon två här på åsen. Ormbunkarna klarar sig nog bättre. De som hade stuckit upp en bit frös bort men det finns fortfarande fina hoprullade knoppar i markytan.
  Ja ditt uterum är verkligen en helt underbar och grön djungel! Tag det försiktigt med 'utflyttet'.
  Kram från Eva

  SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!