onsdag 2 februari 2011

Vi fortsätter att sjunga

Jo, över Hästmossen ligger dimman tät. Trädkullen som nyss var kritvit av rimfrost är idag nästan försvunnen i ett gråblått töcken.
Jag har lurat er på vitbilder!Men om vi tittar in i skogen som ligger till vänster om skogsvägen så når dimmorna inte riktigt ner bland stammar och grenar. Marken är nästan snöfri och grön mossa tittar fram. Ni ser väl att det är vatten i den lilla bäcken. Det är säkert bara ett grävt dike, men eftersom 'dike' inte är ett lika vacker ord som 'bäck' tycker jag att vi uppgraderar fåran till en bäck.
Diket/fåran/bäcken kommer säkert att svämma över av stolthet om vi nynnar psalm 246 för henne.Långt därborta i andra änden av den stora hagen, bor det tydligen en mängd korumpor. Kameran och mina ögon kan icke se ett enda bog eller högrev - bara rostbiffar och fransyskor. Fast kameran är ju icke till att lita på. Och definitivt icke mina ögon!
"Mu, mu", sade Stjärna.
"Klöver äter jag gärna."Vi passerar ett område med hårt skattade Nobilisgranar som blir en perfekt inramning till det vackra trädet i bakgrunden. Området med granar är långsträckt så det blir många skötselgator att kika in i och fondmotiven är lika många som antalet gator.
Det var väldigt vad vi går långsamt. Nu börjar kylan leta sig in under merinoullen.
"Vinter adjö!
Isar och snö
mera ej locka mig,
därför jag bjuder dig,
vinter, adjö!
Bort med din snö!"Vi ökar takten lite trots att vägen bär uppåt.
"Och flickor och gossar så friska och glada
de pulsa i snön, genom drivorna vada.
Att nu sitta inne, det vore då skada.
Hurra för vår vinter den är oss så kär!"Ser ni att vi befinner oss på baksidan av hagen med den namnlösa svarta hästen? Undrar om sköterskan är på bättre humör nu när hon rimligtvis borde vara klar med sitt sprättande?
Nu är vi i alla fall nära hemmet och kan alldeles strax kliva in i stugvärmen. Det ska bli skönt, merinoullen till trots! Jag tror att vi behöver något varmt inombords efter två timmar ute i kylan. Får jag bjuda på en kopp kaffe och en kaka?
"Baka, baka kaka!
Vem ska kakan smaka?
Det ska far och det ska mor,
lillasyster, storebror.
Ska det bli till flera
får vi baka mera."


God middag önskar

Skogseva
5 kommentarer:

 1. Har suttit länge och läst din fina blogg allt från promenader, hästar till omskolning av plantor. Ha en fin fin kväll kram Gela

  SvaraRadera
 2. Gela: Tack kära du. Du är så välkommen att läsa närhelst du har tid och lust. Vi ser fram mot den dag då de omskolade plantorna kan stoppas ner i den "riktiga" jorden. I dag är det en plusgrad utanför fönstret - Hurra!
  Kram från Eva

  SvaraRadera
 3. Tycker du borde ställa ut dina naturbilder eller göra vykort av dem. Jag skulle då köpa ... jag är helt förälskad i dem!!! Lyckliga du som kan ta så vackra bilder, utanför mitt fönster har jag bara en gata med understundom vilt skrålande människor. :-D

  Bella

  SvaraRadera
 4. Bilderna ger då inget intryck av en sjuk kamera. Kram från storasyster

  SvaraRadera
 5. Bella:
  Du är rar du - tack för komplimangen! Dessvärre (eller bättre) vimlar det av duktiga fotografer som tar fantastiska naturfoto, Ooh lite realist måste man vara även om det är tråkigt - jag är bara en av många amatörfotografer som, ibland ska tilläggas, tar snygga bilder. Inte så svårt; jag är ju lyckligt lottad som är omgiven av vackra motiv!
  Eva

  Storasyster:
  Det trista är att kameran bara klarar ett enda avstånd. Närbilder är icke att tänka på, den funktionen är totalt borta. Plus en massa andra konstigheter som den har för sig, så den är definitivt riktigt sjuk! Nu letar jag en ny och har hittat ett par som är tänkbara. En är mycket intressant, men den kommer inte förrän i april...
  Kram från lillasyster

  SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!