onsdag 16 februari 2011

Tvålstaden Helsingborg


Helsingborg är, förutom mellandotterns hemstad, för mig en riktig lunch- och fikastad. Kanske för att det alltid blir ett besök på "lokal" av något slag när jag är där. Man pratar så bra när man sitter i "ickehemmiljö"! För mig är det fortfarande lyx att bli serverad en lunchsoppa på vit duk av en person som finns där bara för att just jag ska bli mätt och må bra. Och lyx är det också att få sitta med vuxen dotter och prata om livets glädjeämnen och allvar.

I Helsingborg kan man luncha på många olika ställen till exempel  här:..vilket vi inte gjorde för vi lunchade här:En alldeles utmärkt fisk- och skaldjurssoppa slank ner innan vi gick ut i Helsingborgsstaden och handlade nödvändigheter som denna medelhavsblå förpackning med väldoftande tvål:härifrån:

och fräscht doftande gurktvålar från: http://www.terramidi.com/.Allt inköpt i en butik som har det mesta som kan tänkas behövas för den dagliga kroppsvården!Efter sådana mat- och doftutsvävningar återstod att fika med och pussa på pojkbarnbarn.

Och naturligtvis att klappa på hunden Arwen som njutningsfullt intog pallen med finfårskinnet.Medan katten Qummin låg på soffans armstöd, mediterade lite över livets besvärligheter och på katters vis låtsades som om alla vi övriga i rummet över huvud taget icke existerade.
God afton önskar

Skogseva

4 kommentarer:

 1. Blir det några hundbebisar? Kram från storasyster

  SvaraRadera
 2. Storasyster: Hundägarna är tveksamma. Något lite trindare var hon kanske - och vacker som vanligt.
  Kramar från lillasyster

  SvaraRadera
 3. Qumminbilden är väldigt bra!

  SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!