onsdag 9 februari 2011

Miscellaneous


Blandat, brunt och fult...

 Det som gömts i snön är nu framtöat och långt ner i drivan har tydligen en bit griskött legat dold för rovfågelögon. Nu när den blev synlig kom ormvråken på ett hastigt besök. Tuggade i sig lite, men försvann snabbt när jag var för klumpig i mitt försök att ändra kamerainställningen.Vädret var vårlikt med en blek sol och nästan ingen vind. Någon gång är det nödvändigt att starta trädgårdsarbetet. Hoppackade lövlager måste bort. Jag måste rafsa runt i snömöglet som det finns gott om denna vinter också. Jag har dragit mig för det. Vill inte titta på gräsmattan på baksidan.

Den ser ut så här efter vinterns sorkhärjningar - ingen golfgreen precis:Men jag har rafsat och jag har krattat! Grenar och kvistar som fallit ner är bortkört. En del av de ruttnande löven är hopsamlade och "komposterade"  i skogen. Sork- och mullvadshögar är utkrattade (det kommer snart nya).

Vårinspektionen visade några hoppfulla tecken. Tulpanerna som jag satte i höstas Tulipa 'Concerto' sticker upp några centimeter.  Liksom snödropparna, eller om det är snöklockor, jag minns aldrig vilket det är! Och i rabarberlandet såg jag en rosa glimt... Men det är lika bra att ni drar er tillbaka ner i jorden igen - det ska snöa i morgon!Men från söder om landsvägendet kom en rapport av det härligaste slag; koltrasten satt och sjöng i "den engelska trädgården" sex minuter över sju i morse!

God afton önskar

Skogseva


6 kommentarer:

 1. Yngsta dottern9 februari 2011 21:52

  ...och ikväll var de flera stycken som satt och sjöng - härligt! Kram

  SvaraRadera
 2. Yngsta: Underbart för er! Våra har inte upptäckt att det är vår ännu.
  Kramar

  SvaraRadera
 3. Här är det bara vitt idag. Kram från storasyster

  SvaraRadera
 4. Storasyster: Och här har temperaturen sjunkit under nollstrecket igen. Snön som skulle komma här ramlade tydligen ner över er i stället - vi är tacksamma att vi slapp den!
  Kram från lillasyster

  SvaraRadera
 5. Vad underbart för er med barmark! Jag var tvungen att gå ett steg och kolla om jag kommit in på fel datum och år...Här utanför Jönköping har vi minst 40 cm hårdpackad snö, idag kom ytterligare 5cm. Men jag kan se att det finns hopp!
  Må så gott, kram Lotta

  SvaraRadera
 6. Hej Lotta och välkommen hit. Här har det regnat en del den senaste veckan och det tog hårt på snölagret - tack och lov. Vi slapp dessutom undan det senaste snöfallet som alltså hamnade över dig och andra som bor lite högre upp i landet. Men hav förtröstan, våren kommer så sakteliga ävenså till er! I morse hörde jag själv koltrasten när jag passade barnbarnen några mil härifrån!
  Kramar från Eva

  SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!