söndag 13 februari 2011

Kortpromenad

Vintern försöker att få ett nytt fäste. Har vitpudrat marken i ett desperat come back-försök. Temperaturen har krupit en bra bit under nollstrecket och vinden vrider, vänder och böjer trädtopparna som morrar i den omilda behandlingen.

I diken och på sanka områden ligger nyis.Nedanför huset har ett troll frusit fast i isen. Oförsiktigt att inte kliva upp ur gölen innan kylan återvände.

Jag struntar i trollet och vandrar in i skogen.

 

Någon har avnjutit en öl vid stearinljusets sken. Ett annat oförsiktigt troll? Ett troll som inte kan de mest elementära om att elda i naturen. Tända ett stearinljus på en stubbe som är full av torra granbarr - mitt i en granskog! 

Jag fnyser och går vidare...När jag kommer ut ur den täta granskogen tittar solen fram ett ögonblick och får mossan på det kullfallna trädet att lysa.

Grön sammet...

I diket ligger isen vid kanterna men mitt i fåran porlar, kvillrar och far vattnet fram över sandbotten......och växtligheten på botten vajar som gröna plymer under iskanten.

Jag tror att jag vet vem som går segrande ur vinter/vår-striden!


God afton önskar

Skogseva


4 kommentarer:

 1. Som alltid.....det kommer en vår !!

  SvaraRadera
 2. Inger: Jo, det är ju så även om det finns dagar när man tvivlar. I går var hoppet nära - då sken solen och värmde våra ryggar och dessutom såg vi nyanlända sångsvanar. Det var i går det...

  SvaraRadera
 3. Tänk om det kunde vara lika lite snö här. Efter veckans snö oväder så är all snö tillbaka igen som solen hade lyckats smälta.

  SvaraRadera
 4. Zandra: Tack för att du tittat in och för att du gav dig tid att lämna en kommentar.
  Ni har tydligen fått en ny och onödig omgång vinter, vi är så tacksamma att vi bara fick ett tunt täcke. Hav mod.. våren kommer till er också!

  SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!