onsdag 22 december 2010

Isdimma


Gårdagens väder var det underligaste, men samtidigt det vackraste tänkbara. Plötsligt låg det markdimmor över nejden, solbelysta, gnisterkalla dimsjok. Markinversion kallade käre maken fenomenet.
Oavsett vad det vackra har för något namn var det en udda upplevelse att köra genom gnistrande dimstråk där temperaturen sjönk från -10 till -20 grader på en minut.
Dimmorna låg som kalla isbjörnsfällar över åkrarna..
.. och fälten runt vår kyrka var insvepta i iskalla, frostigt solbelysta slöjor.
 Över prästgårdsmadammens hemby var himlen mörk och av alléträden vara det bara en topp som nådde över dimstråket där den tecknade en svag skugga mot den nedgående solen.
Men när vi närmade oss vårt eget hem var allt nästan som vanligt igen. Dimmorna var nästan försvunna. Solen såg nästa ut som vanligt vid horisonten. Temperaturen var nästan normal.

Det var så vackert att det nästan gick att förlåta vargavintern.

God kväll önskar

Skogseva

3 kommentarer:

 1. För att använda ett numera lätt slitet uttryck, så var det: Magiskt.
  Jag var ute och gick i dimman och när jag vände och gick mot det svaga solljuset, reflekterades ljuset i alla de små kristallerna i luften. Jag kände mig som någon i en tecknad sagofilm med miljoner små stjärnor svävande runt mig. Och nej, jag hade tyvärr inte kameran med mig men undrar om det hade gått att fånga känslan och magin på bild.
  Kramar och en önskan om en riktigt skön helg till er båda
  Eva

  SvaraRadera
 2. Vintern kan stundtals vara njutbar säger din storasyster som hoppas kunna prata med dig i telefon i morgon

  SvaraRadera
 3. Prästgårdsväninna: Jag skulle kunna vara ute i det underbara hur länge som helst om det inte varit så bitterligt kallt. Jag kan tänka mig att du kände dig som om du vandrade tillsammans med en energisk Tingeling och, nej, jag tror inte att det hade gått att fånga på bild.
  Vi önskar er båda i prästgården en ljuvlig och inte alltför snörik helg.
  Kramar från Eva

  Storasyster: Den kan den, men mest är den faktiskt till besvär! Lite för stora snömängder och lite för kallt för att det ska vara bekvämt. Och just nu kommer det mer av den vita varan...
  Kramar

  SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!