fredag 1 juli 2011

Sköna Helenae

Och så började hon slå ut den sköna.
Sköna Helenae.
Vädoften ligger tät i trädgårdens östra delar.
Varför känns det lite sorgligt?Är det månne för att sommaren håller på att försvinna? Brådmogna. Rusa bort med alla ouppfyllda önskningar, alla måsten och alla förväntningar som aldrig kommar att infrias.Det gulnar redan i nävrabatten - den förste juli! Lider nävorna bara brist på något för dom viktigt näringsämne, eller tror de som jag att hösten väntar bak knuten?
Är nävor av naturen pessimister?Hejda era hösttankar nävor - ännu är det tusentals Helenaeknoppar som ska blomma.Nu är det hon som behärskar scenen med sin vippande blekgula kjol.
Rosprimadonnan i trädgården.Vi sätter oss ner och njuter av skådespelet och av väldoften.

Snart är det över....

God afton önskar

skogseva

5 kommentarer:

 1. Börjar din honungsros blomma först nu?! Min är nästan överblommad! Usch vad jag blir avundsjuk! Njut!!!
  Hälsningar
  Katarina

  SvaraRadera
 2. Katarina: Den startade med enstaka blommor för några dagar sedan, men det är nu snart den står i fullt blomflor. Vi är några dagar senare med allt här uppe på åsen så jag kan njuta av allt i två omgångar - första utspringet på slättlandet och efter några dagar vårt eget "alpina" utspring. Härligt!
  Må så gott, önskar Eva

  SvaraRadera
 3. Mina honungsrosor har blommat över, så det ser ut som jag har snö i hela trädgården! Fast det doftar fortfarande underbart!

  SvaraRadera
 4. Jag tycker att så många växter blommar väldigt tidigt i år så har vi något blommande kvar i augusti??? Vi måste nog ta vara på sommardagarna för hösten står vid tröskeln snart...

  Kram
  Sari från Puumuli

  SvaraRadera
 5. Christina:
  Vilken underbar snö att trampa barfota i. Och doften.. jag tror jag ska rulla runt naken bland kronbladen när de faller till marken.
  Undrar fortfarande bakom vilken av alla Skepparkrokens vackra murar du finns bakom.
  Eva

  Sari:
  Din iakttagelse är helt korrekt, allting är mycket tidigare i år och jag undrar också vad som återstår att njuta av när vi landar i augusti. Jag tror i alla fall inte att min trädgård är speciellt höstblommande, något som jag kanske borde fundera över. Fler höstfloxplantor kanske...
  Kram från Eva

  SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!