tisdag 28 juni 2011

Ömsom vin, ömsom vatten


En kort sammanfattning av de senaste dagarna:

Nävrabattens brunnäva 'Album' är, efter att nästan vara överblommad, nerklippt. Den skulle, enligt beskrivning, bli fyrtio centimeter hög men blev av någon anledning ca sextio centimeter, och med sina blommor en meter! Omflyttning av nävorna måste ske till hösten om man överhuvud taget ska ha en möjlighet att skönja den tjugo centimeter höga 'St Ola' som är planterad hullerombuller med 'Album'.
Så går det när växterna inte sköter sig som de ska!
Riktigt glad är jag över att äntligen få en vettig plats för mina krukor och andra trädgårdspinaler. Källaren har städats och fått en uppfräschning av väggarna och två rejäla hyllor är inköpta på storvaruhuset. Alla är nöjda och glada och mina krukor, som av husets herre betraktas som varande alldeles för många, kan stå prydligt staplade på höjden utan att vara i vägen.
Den snälla, blomvilliga och tacksamma koreanska spirean står i full blom och på andra sidan armeringsnätet ligger astilbe 'Brautschleier' i startgroparna.
Honungsrosen 'Lykkefund' blommar för fullt - ett bättre uttryck finns inte! Full är den av knoppar och full är den av blommor. Det svirrar och surrar i luften runtomkring av humlor, flugor och bålgetingar.
I en annan del av trädgården kommer snart det gamla äppleträdet vara gult av 'Hybridas' tusentals blommor.
Ett avslutande morr över min kamera som inte vill fotografera vare sig rosen 'Maiden's blush' eller pionen 'Sarah Bernhardt'. Den hade tydligen ett öga känsligt för rosa i dag.
Dumma kamera!

God eftermiddag önskar

skogseva

6 kommentarer:

 1. Tycker humlorna surrar ovanligt högt i år,de stör min tupplur i solstolen !

  SvaraRadera
 2. Härliga bilder på vita blommor! Min kamera strular alltid då jag ska fota vita blommor...

  Ha en fin tisdagkväll!

  Kram
  Sari från Puumuli

  SvaraRadera
 3. Min brunnäva, vanlig G. phaeum, blir lika hög som din...den vita sorten brukar ju vara lite lägre...du har säkert för mycket godis i rabatten :-)

  Lykkefund - min absoluta rosfavorit!!!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 4. Jag vill ha Lykkefund också! Jag har ju "bara" Hybrida och Aksel Olsen...
  Min vita brunnäva blir också ganska hög, men nu är den nerklippt och ger plats för G. Jolly Bee eller Rozeanne, eller vad den nu heter, de avlöser varandra ganska bra!
  Hälsningar
  Katarina

  SvaraRadera
 5. Tråkigt med merarbetet med nävorna men det kommer att vara värt det. Det kommer att bli ännu finare än i år. För trots de opålitliga växterna var det ändå överväldigande.

  Oj, så stort och ljust det blev i din källare!
  Är det verkligen samma utrymme, som jag kikat ner i? Underbart med gott om plats till alla krukorna.
  Själv har jag målat växthusets förråds- och arbetsdel ruffigt mörkgrå....

  Kramar
  Eva

  SvaraRadera
 6. Inger:
  Dumma humlor! Använd öronproppar! Eller stryp humlorna!
  Kram

  Sari:
  Tack söta du! Kameror är lustiga djur, opålitliga och lynniga. Vi kanske ska övergå till att rita av det vi ser!
  Kram från Eva

  Anna:
  Jag vet inte om jag har för mycket eller för lite av något - nu gulnar nävorna! Jag begriper ingenting och är less på just den rabatten som aldrig vill som jag vill.
  Kram, Eva

  Katarina:
  Och jag saknar Aksel Olsen! Det är i alla fall de absolut bästa rosorna att satsa på och jag tror inte att de skiljer så mycket mellan de nära släktingarna. Kanske lite i färg. Kanske fler eller färre taggar. vi har planterat ytterligare en 'Hybrida' för det är nog den jag gillar allra bäst. Älskar den gyllengula färgen i utspringet.
  Kram från Eva

  Prästgårdseva:
  Jag kommer nog att pusta och sucka och stöna...
  Ja nu är det ordning och reda må du tro! Mängder av skräp är kastat och jag kan fortsätta att köpa krukor - det finns hur mycket plats som helst!
  Det ruffiga blev urtjusigt, tycker jag.
  Kramar från mig

  SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!