lördag 23 juli 2011

Lördag i regn


Jag tröttnade på att rädda fjärilar och humlor, som höll på att stånga sina huvuden blodiga mot växhusglasens insidor, ut till friheten. Tänkte till och grävde i skåpen. Hittade något slags myggnätstyg som fick bli ett något för kort draperi för dörren.

De dumma (eller smarta?) djuren flyger under draperiet i stället.

Och käre maken gnäller lite över att det försvårar hans utbärande av våra middagar...

Håhåjaja!
Den här lilla raringen (hittar den inte i min bok) höll sig i alla fall utanför. Jag tror att den har slagit ner sina bopålar för gott i bataten.....och ser ut att vilja försvara sitt hem genom att titta argt och hotfullt på fotografen.Det fortsätter att regna...

Gräsmattorna är så gröna som de aldrig varit tidigare, rosorna ruttnar, stackars koltrasten som ligger på ägg är dyngsur och allt trädgårdsarbete har avstannat. Det står en kärra med kantstenar som väntar på att bli satta runt nävrabatten, om det blir en dag med lite sol. Eller, med lite smärre krav, en dag med uppehållsväder.

Liten, sötgrön (icke heller funnen i boken) skalbagge satt nyduschad på en tobaksplanteknopp och försökte bli torr.

Hann den det mellan skurarna?
Och i grannlandet händer det hemska ting...


skogseva


8 kommentarer:

 1. Ja...suck,aldrig är det riktigt perfekt ;)

  Väldigt vackra baggar.

  SvaraRadera
 2. Gott försök i alla fall ;-)

  Vilken härlig entré till ditt växthus. Det känns verkligen välkomnande.

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 3. Sista fotot fantastiskt fint.
  vi har bara fått 2mm regn dom senaste veckorna, det är så tort!!!
  Känner med grannlandet
  Mariana

  SvaraRadera
 4. Jag har en nätdörr att dra för i mitt växthus men tro inte att det håller insekterna eller fåglarna heller för den delen på utsidan, de flyger in genom de öppna takluckorna istället...

  Hellre regn i all evighet än grannlandets hemska ting. Vid jämförelse känner jag att jag har det riktigt bra trots allt / gittan

  SvaraRadera
 5. Fina bilder på lite läskiga typer...
  Ditt växthus ser så trevligt ut, måste vara en tillgång i regnet.
  Hälsningar
  Katarina

  SvaraRadera
 6. Inger:
  Man kanske hade blivit less på det perfekta - vad skulle vi då klaga på!
  Eva

  Åsa:
  Det hade varit bättre om 'kjolen' hade varit hellång.
  Visst är det fint, men de stackars krukor som står utanför, och de är fler än vad som syns på bilden, behöver lite sol nu för att inte ruttna bort. En del lyfter jag in i de värsta skyfallen, men de stora får stå där och hinner aldrig torka upp. Nu hoppas vi på sol i veckan som kommer.
  Eva

  Mariana:
  Tack för komplimangen kära du!
  Har regnet verkligen fallit så olika? Om jag hade kunnat skulle du fått hälften av vår ranson, då hade vi kanske varit nöjda båda två!
  Tror Eva

  Gittan:
  Jag tror också att mycket av det som flyger kommer genom takfönstren, men det som blommar utanför dörren lockar många humlor och när de har ätit färdigt navigerar de fel och hamnar innanför glasen.
  Jag håller helt och hållet med dig - vi ska akta oss för att gnälla över petitesser när en fanatiker i grannlandet just har dödat över hundra helt oskyldiga människor.
  Eva

  Katarina:
  Tack snälla du. Jag föredrar nog skalbagggar framför de otäckingar som rör sig under jorden och som börjar bli aktiva igen.
  Växthuset är en riktig pärla i vår trädgård. Det bästa helt enkelt! Det ställe där vi intar alla våra måltider oavsett väder och vind. Den plats som gör att sommaren faktiskt känns hyfsad trots det eviga regnandet!
  Hälsar Eva

  SvaraRadera
 7. Förhindrande av mats utbärande bör ju undvikas, det är då så sant som det är sagt!! ;-)

  Tror ditt lilla gröna kryp kan vara en bärfis, de kan se ut lite hur som helst! Bästa sättet att ta reda på om det verkligen rör sig om en dylik är nog att mosa den mellan fingrarna. Uppstår då en tämligen oangenäm doft - då är det en bärfis, var så säker!!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 8. Ruben:
  (Jag läste galet och undrade varför vi skulle bära ut Mats!)

  Jag tror att du har rätt Ruben, det kan nog vara en bärfis av något slag. har googlat och hottat samma vackra lilla skinnbagge på foto, dock inget namn. Fortsätter att leta nu när jag vet inom vilken grupp, men har absolut icke för avsikt att testmosa det lilla krypet!

  Må så gott hälsar
  Eva

  SvaraRadera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!