tisdag 31 juli 2012

Till förrådet.



Två timmars plockning gav tre kilo svarta,




och ett kilo röda,



=  fyra liter saft.

Much ado about nothing!




Men trevligt att ha även för oss som inte hör till "ekorrarna".


God afton säger skogseva

8 kommentarer:

  1. Lyxigt!! Flaskorna ser underbara ut.
    Ha det gott.
    Kram Maria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja vem bryr sig om etiketter och sådant när det är de enda flaskorna som finns i saft- och syltförrådet. Kommer att vara vintern ut så lite saft som vi dricker!
      Må så gott du också.
      Kram från Eva

      Radera
  2. Snyggt jobbat! Riktig svartvinbärssaft är en delikat dryck. Iskall med några isbitar i...

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu ska jag erkänna: Min enda insats var att plocka de röda vinbären, resten gjorde maken! Dessutom gav jag upp plockandet medan buskarna fortfarande dignade av röda vinbär _ fy skäms på mig. Men jag dricker saften med glädje då och då.
      Kram från Eva

      Radera
  3. Mumsfillibabba! Jag saknar faktiskt mina svarta vinbär just för saften/geléns skull. Men döttrarna gillade inte vinbär och då togs buskarna bort, själv dricker jag mest vatten / Kram gittan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gelé har jag sällan lyckats med, därför blir det numera saft och det är inte illa det heller. Det är ingen vardagsdryck här heller, men när jag någon gång dricker så njuter jag desto mer av att det är en produkt som är helt fri från alla konstgjorda produkter såsom konserveringsmedel, färgämnen och annat skräp.
      Kram från Eva

      Radera
  4. Mmmm ... det vattnas i munnen ... Härliga bilder på både de svarta och de röda ... och på saftflaskorna ...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Provsmakade i dag och saften fick klart godkänt. Är dock mycket enklare att köpa färdig, men tillfredsställelsen blir inte lika stor. Tur att vi inte är storkonsumenter, nu räcker dyrgriparna hela vintern.
      Må så gott!
      Eva

      Radera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!