söndag 5 augusti 2012

Laxrosa - eller något ditåtDet följde med en liten extra fröpåse med vårens beställda morots-, luktärt-, dill- och andra för sommaren livsnödvändiga fröer.
De pyttesmå vallmofröna, för det var sådana, slängdes ner i ena änden av odlingslådorna.

Att det kan finnas så mycket blad och blomma i ett så litet frö!
Jag tycker inte om vare sig blomfärg- eller form. Laxrosa är inte min förtjusning. Inte heller trassliga blommor som låtsar att de är pioner när de i själva verket är vallmor. Jättelika sådana.

Men tänk att det får plats så mycket blomblad i det hårt packade vallmopaketet!

Och den vacker formade frökapseln är också ett litet underverk. 
Fullsmockad med små anlag till nya, fula laxrosa vallmor!
En sak är säker:
Blomflugan bryr sig varken om färg eller form på blomman.
Det är jag som är petig.
Och kräsen.
Och som tycker att färgen mest påminner om gamla damunderkläder - gördlar och blanka, stadiga behåar. 
Men jag tror att jag sparar en frökapsel eller två.

Om jag skulle få för mig...


God afton säger skogseva.

18 kommentarer:

 1. Viken snygging! Men, inte är den väl laxrosa, åtminstone är färgen inte den minsta lik ICA-laxens! Ta du och spara några frökapslar, man vet aldrig när den kommer till användning! Jag har en vallmo i ungefär samma färg, jag tror jag får visa den på min blogg ... ;-)

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker du det Ruben? Kanske inte äkta laxrosa, men nästintill. Tur att den står lite avskilt för den går definitivt inte ihop med övriga färger här. Jag ser fram mot att få se din vallmo, det är kanske samma fuling. :-)
   Må så gott.
   Eva

   Radera
 2. Jag kan ju inte annat än hålla med dig, gillar inte färgen och inte den fyllda blomman. Vallmo för mig ska vara enkla och gärna vita med en mörk mitt som den 'Black and White' jag köpte nyligen. Kära maken tycker dock att bladen liknar ogräs och bad mig låta etiketten sitta i jorden för att han inte ska råka rensa bort den =) Ska jag var riktigt ärlig är det nog frökasplarna jag tycker är vackrast.
  Kram gittan

  SvaraRadera
  Svar
  1. En annan sak jag inte gillar med vallmon är att den blir så rasande hög och behöver stöd - det passar inte mig som inte gillar blommor man måste dutta med!
   Vita vallmor låter förtjusande, kan tänka mig att ha sådana i en kruka. Som du säger; frökapslarna är kanske det vackraste med just den blomman.
   Kram från Eva

   Radera
 3. Tycker nog att den där ruffsiga lilla blomman var fin!! betydligt finare än mina vita stora som ser ut en trasa man torkat upp något rosa som lämnar fula fläckar.
  Mariana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker du det? Beskrivningen av din vallmo får mig förstås att tveka till en just sådan, men annars låter vit vallmo vackert! Tror nog att jag gillar enkla varianter bäst.
   Må så gott Mariana.
   Eva

   Radera
 4. Läcker tycker jag!! Gillar både formen och färgen.
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du vill ha av den laxrosa saken skickar jag gärna en frökapsel när den är mogen! Säg bara till så tar jag till vara en extra. Du kan ju slänga den om du ångrar dig...
   Kram från Eva

   Radera
 5. En herlig og gjenkjennelig beskrivelse Eva. Jeg humret meg gjennom innlegget ditt :) Og bildene følger teksten på en emminent måte! Godt du sparte på noen frøkapsler da :) God grønn uke!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det konstigt att alla fröer måste i jorden även om man kan förmoda att färg och form egentligen inte passar ens smak! Och vallmo låter ju så trevligt... Du vill inte ha några frökapslar att strö ut lite här och där i inte det nähä.
   En god uke önskar jag dig och herr Ranten!
   Eva

   Radera
 6. Tycker allt att den är riktigt snygg. Jag har alltid fascinerats av vallmo, att en knopp kan ge såna mängder med frön. Det är nog bra att du sparar några kapslar :)

  Ha en fin dag!
  Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag säger som till de andra; jag skickar gärna en frökapsel om du vill! Jag håller fullkomligt med om förpackningsmiraklet, både frökapseln - vilken perfekt behållare - och den tätpackade knoppen. En van båtmänniska kan inte packa tätare och mer effektivt!
   Må så gott.
   Eva

   Radera
 7. Svar
  1. Tack ska du ha, det värmde både mig och fulblomman!
   Ska alldeles strax kika in hos dig - tack för att du gav dig tid att lämna en rad.
   Eva

   Radera
 8. Magiska bilder! Strunt samma ang färgen...;)!/Anja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Anja! Egentligen helt rätt inställning till färgen. Vi kan ju koncentrera oss på frodigheten och frökapselns vackra form, titta på det som är fint och bortse från det andra . Dagens tankeställare!
   Kram från Eva

   Radera
 9. Oj, vilka bilder!!! Å vilken fantastisk vallmo!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Anna! Beträffande vallmon säger jag bara en sak: Tja...
   Må så gott önskar Eva

   Radera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!