onsdag 25 juli 2012

Minivisning


Trädgården redo?

Ja!




Eva redo?

Nej!




Men det blir hon säkert.


Godmorgon säger skogseva.

13 kommentarer:

 1. Ja, det blir hon säkert! Det ska bli så roligt att hälsa på, det ser så mysigt ut och vädret är ju härligt!
  Vi ses!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du.. Det blev ju bara så jättemysigt!
   Är så glad att du kom.
   Kram
   Eva

   Radera
 2. Tycker du ser helt redo ut! Ha det så bra i sommarvärmen!/Lila-Christina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men jag blev redo till sist! Och, puh - sommarens varmaste dag. Det vill till att man är trädgårdsnördig för att titta på andras trädgårdar i sådant väder.
   Må så gott önskar Eva

   Radera
 3. Så grönt och lummigt fint du har det!
  Man vill så gärna kommentera allt fint men tiden räcker inte till så här års.
  Ha en fin dag.
  Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det Lotta!
   Du har helt rätt, tiden, och orken med för den delen, räcker inte riktigt till vare sig för bloggande eller kommenterande hos andra bloggare. Det är på något sätt en vintersyssla - sommaren är för kort för att hålla på med sådant, särskilt nu när den efterlängtade värmen äntligen har kommit.
   Ha det så bra du också.
   Eva

   Radera
 4. Wow, vad mysigt det ser ut!!

  Ha det gott, och lycka till (med vad det än är)! Trädgårdsbesök??
  /Ruben

  PS
  Visst var det du, som tänkte införskaffa 'Kelway´s Glorious', efter att ha sett den på min blogg? Med olika bud från diverse personer fick jag äntligen ett besked som verkar relevant angående pionen som jag trodde kunde vara 'Kelway´s Glorious'. Men sista ordet är inte sagt (tror jag) Vi får se! Bifogar del av mailkontakt nedan.

  Good morning, Ruben!
  Your pictured peony does not fit for ‘Kelway’s Glorious’ for reason it produces an American Peony Society standard Semi-Double class flower, whereas ‘Kelway’s Glorious’ is always Double. And, they differ in that the subject plant appears to retain the ability to produce normal stamens, whereas KG inherently does not produce stamens, although it is acceptable for Doubles to have normal stamens so long as they are well hidden by the mass of petals. (There is a series of illustrated articles explaining how to sort out the standard flower class anatomical differences at www.AmericanPeonySociety.org.) As one who is steeped in peony breeding, I value Semi-Doubles for their much higher potential for producing progeny, so, your account of the strong fragrance is especially intriguing in that for most person’s who think peonies are special the fragrant sorts are a major factor, although some persons are also put off by strong floral fragrances.

  There is a peony grower resource who might be of assistance, Herald Fawkner of Falkoping, Sweden. Herald is an accomplished peony breeder and can be expected to be much more knowledgable on European peony originations. I will forward separately your original message with the images and copy this exchange to Herald for his information and possible response.

  Best wishes
  Don

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det Ruben! Jo det var en minivisning, lite grand för att se om trädgården håller för något större...
   Visst var det jag som var, och är, intresserad av pionen. Med tanke på det uttömmande svaret avvaktar jag tills du vet lite mer säkert vilken som är vad, eller vad som är vilket.
   Beträffande barjord i rabatterna så tycker jag kanske inte att det är så fult, men däremot väldigt opraktiskt. Jag gillar när plantorna får trängas och i görligaste mån kväva ovälkommet ogräs.
   Gult har länge varit en avskydd färg i våra trädgårdar, men jag undrar om den inte är på väg tillbaka? Måste erkänna att det inte finns så mycket gult här hos mig men det gula som finns i en av mina rabatter står de av trädgårdsmänniskor lika avskydda tagetesarna för!
   Må så gott Ruben!
   Eva

   Radera
 5. Ha ha, du har några timmar på dig att plugga de latinska växtnamnen. Så härligt det ser ut - det ska bli jätteroligt att få strosa runt hos dig.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kom i alla fall ihåg Metasequoia glyptostroboides! Vilka andra artnamn jag inte kom ihåg har jag redan glömt.
   Tack för att du förgyllde min eftermiddag!
   Kram från Eva

   Radera
 6. Hej igen!
  Jag tillhör de fåtal trädgårdsamatörer som faktiskt tycker det är snyggt med bar jord i rabatterna (i lagom mängd förstås). Ungefär lika dumt att inte gilla bar jord som att inte gilla gult (om du frågar mig). ;-)

  /R

  SvaraRadera
 7. Skulle svara Nej på båda frågorna om någon frågade mej om jag och trädgården var redo!
  Det är som att beställa en resa utomlands långt i förväg och förtränga att man mår pyton
  dagarna innan på grund av flygrädslan men det brukar ju bli trevligt när man är där och det hoppas jag att det blir den 12 aug då min trädgård är med på Tusen trädgårdar för första gången.
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, vad du är modig! Tusen trädgårdar känns ju onekligen lite mer krävande än en visning för tre. Det kan ju ramla in hundratals petiga och kritiska trädgårdsentusiaster. Jag säger bara en sak: Lycka till!
   Må så gott önskar Eva

   Radera

Om du skriver några ord blir jag väldigt glad. Jag läser alla kommentarer med stort intresse och om jag inte svarar beror det antingen på att att jag rest till bortre Indien eller att jag är död!